Teammanager Facilitaire Dienstverlening

Als Teammanager Facilitaire dienstverlening bij Waterschap Vechtstromen leid je het team in de verdere ontwikkeling naar geïntegreerde en kwalitatief hoogwaardige interne adviseur en dienstverlener met als doel de organisatie als geheel optimaal te laten functioneren. Je vertaalt maatschappelijke ontwikkelingen, innovaties en trends naar de interne organisatie en de ontwikkeling van het team, medewerkers en functies. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Wil jij waarde creëren én toevoegen? Solliciteer dan direct op de functie van teammanager Facilitaire Dienstverlening bij Waterschap Vechtstromen!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
30-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
11-9-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als teammanager leid je het team in de verdere ontwikkeling door middel van heldere en uitdagende resultaat- en ontwikkeldoelstellingen. Jij weet de medewerkers uit jouw team te inspireren om het beste uit zichzelf te halen.

 • Je geeft leiding aan het team Facilitaire dienstverlening en bent integraal verantwoordelijk voor het functioneren van het team;
 • Je bent verantwoordelijk voor (de kwaliteit van) de resultaten voortvloeiend uit de doelen en inspanningen uit de programmabegroting voor zover ze het aandachtsgebied van het team betreffen;
 • Je inspireert jouw team door richting en sturing te geven aan het bereiken van resultaat- en ontwikkeldoelstellingen. Je stimuleert en motiveert medewerkers in hun eigen ontwikkeling en tot het behalen van maximale resultaten, door onder andere zelf het goede voorbeeld te geven;
 • Je bent in staat om vanuit de keten te denken en te sturen op aansluiting van beheer, advies en strategie. Hierbij weet je klantvragen te vertalen naar inzet en ontwikkeling van mensen;
 • Je werk nauw samen met de programmamanager bedrijfsvoering en levert een actieve bijdrage aan het realiseren van de doelen op het gebied van facilitair assetmanagement;
 • Je werkt nauw samen met collega teammanagers in de ontwikkeling van de organisatie, de ontwikkeling van medewerkers en het verbeteren van de samenwerking;
 • Je bent capaciteitsleverancier voor projecten die onder de aansturing van collega teammanagers of programmaleiders vallen.
 • Je bent (gedelegeerd) opdrachtgever voor diverse thema’s binnen de bedrijfsvoering.


Het team Facilitaire Dienstverlening ondersteunt de collega’s van Vechtstromen in hun dagelijks werk. Vanuit expertise is het team betrokken bij het waterschapswerk en werkt het team samen met onze collega’s aan een duurzame, gezonde leefomgeving voor mens, plant en dier. In een groeide organisatie met een grote maatschappelijke opgave wordt door het team onder andere gewerkt aan de huisvestingstrategie, het Klant Contact Center, de invoering van facilitair assetmanagement en duurzaamheidsvraagstukken.

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij daadkrachtig en besluitvaardig. Je weet mensen te inspireren op het “waarom” en “wat” en te faciliteren op het “hoe”. Je bent een ervaren leidinggevende die vanuit verbinding met de medewerkers stuurt op de te realiseren professionaliseringslag en pakt door als dat nodig is. Je begeleidt je medewerkers door ze te faciliteren en te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling, je spiegelt daarin en acteert op de voortgang.


Je werkwijze is gericht op samenwerking binnen en buiten jouw team. Daarnaast heb je voor deze vacature nodig:

 • Een afgeronde hbo/academische opleiding op het vakgebied. Bijvoorbeeld Facility Management;
 • Minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring in (een van) de genoemde disciplines bij voorkeur bij een regionale overheid.
 • Een duidelijke visie op de ontwikkelingen in het vakgebied en de te volgen koers.
 • Aantoonbare ervaring in en persoonlijke successen met professionaliseringstrajecten in een facilitaire omgeving;
 • Het vermogen om een strategische visie aan actuele vraagstukken uit de praktijk te linken;
 • De bereidheid om onderdeel uit te maken van de calamiteitenorganisatie en daarbij in voorkomende gevallen in avond- of weekenduren te werken.

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als teammanager Facilitaire Dienstverlening bij waterschap Vechtstromen verdien je bij een 36-urige werkweek:

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 5.125,- en € 7.313,- (schaal 13 cao waterschappen);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;
 • de mogelijkheid om, in overleg, thuis en flexibel te werken;
 • Een netto thuiswerkvergoeding per dag dat je thuis werkt en een vergoeding om je thuiswerkplek in te richten;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget dat je kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als teammanager Facilitaire Dienstverlening werk je binnen het programma Besturen & Organiseren. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen, waarbij de hoofdlocatie Almelo is. Binnen het team Facilitaire Dienstverlening werken ca. 27 collega’s. Hieronder vallen facilitair management, facilitaire ondersteuning, het KCC, gebouwen- en terreinbeheer en het secretariaat.


Het team wil en moet verder professionaliseren. In verbinding met de interne klanten, vanuit vakmanschap en heldere verwachtingen en vernieuwend. De hiervoor ingezette koers willen we voortzetten. Voor de medewerkers binnen het team brengt dit naast een positieve uitdaging, soms ook onzekerheid en weerstand met zich mee. Daarom zoeken wij een leidinggevende die ervaring heeft met professionaliseringstrajecten in een facilitaire omgeving, oog heeft voor medewerkers en de impact van veranderingen op medewerkers en die ons helpt de volgende stap in onze ontwikkeling te zetten.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33