Informatiemanager

Samen met twee collega informatiemanagers en een strategisch adviseur informatiemanagement regisseer je op de inhoud van de informatievoorziening binnen Vechtstromen. Om je regietaak in te kunnen vullen hebben we een I-strategie vastgesteld. In samenwerking met je collega’s in het team Informatievoorziening (IV) streven we ernaar om deze strategie binnen de organisatie te implementeren. Wil jij waarde creëren én toevoegen? Solliciteer dan direct op de functie van Informatiemanager bij waterschap Vechtstromen!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
6-9-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Jij zorgt in deze functie voor de vertaling en doorontwikkeling van informatiebehoefte naar informatievoorziening. Daarmee ben je de schakel tussen onze bedrijfsprocessen en IT. De betekenis en uitdaging zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • de regie voert over informatiekundige vraagstukken en ontwikkelingen die spelen binnen de organisatie, bij het lijnmanagement en de programmasturing;
 • gesprekspartner bent voor het management op gebied van Informatievoorziening;
 • een actieve rol vervult bij het doorontwikkelen van het team informatievoorziening en het vakgebied Informatiemanagement in de organisatie;
 • uitvoering geeft aan de vastgestelde informatiestrategie;
 • deelneemt aan projectteams om de kwaliteit van nieuwe informatievoorziening te borgen en te zorgen voor samenhang met bestaande informatievoorziening;
 • in kleinere projecten rond informatievoorziening vervul je de rol van projectleider;
 • Vechtstromen vertegenwoordigt in regionale en landelijke samenwerkingsverbanden en netwerken op het gebied van informatiemanagement.

Functievereisten

Eerlijkheid, nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Je bent nieuwsgierig naar alle werkprocessen binnen het waterschap. Je bent analytisch, gericht op samenwerking met de collega’s binnen het team en onze klanten en je bent in staat om in je werk de juiste mensen met elkaar te verbinden. Daarnaast kun je benodigde veranderingen in werkprocessen signaleren en vorm geven. Je beschikt over natuurlijk leiderschap en ‘senioriteit’ om zowel je omgeving als je collega’s binnen informatiemanagement in ontwikkelingen mee te nemen. Én heb je voor deze vacature:

 • een afgeronde HBO opleiding, met een nadruk op Informatievoorziening;
 • een minimale ervaring van 5 jaar in een adviserende rol op het gebied van Informatievoorziening;
 • aantoonbare ervaring met het initiëren en faciliteren van verandertrajecten gericht op het optimaliseren van de informatievoorziening;
 • aantoonbare ervaring met het uitvoeren van je werk in regie en een duidelijke visie op regievoering.


Je komt binnen bij het team Informatievoorziening. Een prachtige kans om jouw ervaring als informatiemanager in te zetten, om ons te helpen de discipline informatiemanagement bij Vechtstromen op de kaart te zetten en verder door te ontwikkelen – Roland van der Kraan, Teamleider Informatievoorziening.

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als adviseur informatiebeheer bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 4.149,- en € 5.742,- (schaal 11);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;
 • de mogelijkheid om, in overleg, thuis en flexibel te werken;
 • Een netto thuiswerkvergoeding per dag dat je thuis werkt en een vergoeding om je thuiswerkplek in te richten;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget dat je kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als Informatiemanager kom je te werken in het team Informatievoorziening (IV). In dit team werken naast jouw collega’s in de rol van onder andere Informatie- architect, informatie-analisten, functioneel beheerders en IT-specialisten. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen. Bij het team Informatievoorziening werken zo’n 40 collega’s. Wat het zo interessant maakt om binnen de discipline Informatiemanagement te werken is, dat we werken voor de hele organisatie en dat de organisatie zich bewust is van de noodzakelijkheid van de doorontwikkeling van onze informatievoorziening.


Jouw toekomstige collega zegt hierover: “De discipline informatiemangement is volop in ontwikkeling. En de organisatie ontwikkeld met ons mee. Als informatiemanager zijn wij in deze (digitale) transitie de linkin pin tussen I-strategie en de organisatie. Op dit moment zijn we druk bezig om de I-strategie te laten aansluiten op de behoefte van onze klanten/opdrachtgevers. Voor de nieuwe informatiemanager ligt er een mooie kans om hier op korte termijn en ook in de toekomst mede vorm aan te geven.” Telle van Schaik, Informatiemanager

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33