Senior adviseur (aquatische) Ecologie

Werken in een dynamische omgeving met veel uitdagingen en ontwikkelingen waar jou ecologische kennis een bijdrage levert om de waterkwaliteit in het beheergebied van Vechtstromen te helpen verbeteren. Als senior adviseur ecologie ben je nadrukkelijk betrokken bij de advisering op het gebied van waterkwaliteitsvraagstukken, herinrichting van watersystemen, waarbij de nadruk ligt op maatregelen om de Kader Richtlijn Water (KRW) doelen te realiseren. Zo draag jij op jouw manier bij aan een aantrekkelijke leefomgeving met schoon, veilig en voldoende water. Wil jij waarde creëren én toevoegen? Solliciteer dan direct op de vacature Senior adviseur (aquatische) Ecologie bij waterschap Vechtstromen!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
4-9-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Bij de uitvoering van de kerntaak is Vechtstromen altijd op zoek naar vernieuwing binnen het waterschapswerk. Geen dag is hetzelfde en uitdagingen volgen elkaar op. De koers die wij bepalen, de plannen die wij hebben en de lijnen die wij uitzetten, geven richting aan de ontwikkeling van de eigen organisatie en de externe omgeving. Als senior adviseur ecologie adviseer jij collega’s, gebiedsbeherende instanties, kennisinstellingen, andere overheden en bestuur over de impact hiervan op onze mensen en processen. Grote en kleine uitdagende projecten komen op je pad waarbij vernieuwing, robuustheid en toekomstbestendigheid een grote rol spelen. Je bent binnen en buiten bezig en zorgt voor verbinding tussen partijen die nodig is om onze doelen te realiseren. Deze verbinding zie je terug in jouw werk, waarbij je:

 • een bijdrage levert aan (aquatisch) ecologische kennis binnen het waterschap en landelijke ontwikkelingen volgt;
 • op de hoogte bent van beoordelingssystemen en de KRW systematiek;
 • werkt aan verschillende projecten, waaronder het bedenken en inpassen van maatregen om de KRW doelen te behalen;
 • jouw kennis en ervaring inzet bij complexe vraagstukken en waar gewenst in gebiedsprocessen;
 • nieuwe ontwikkelingen van buiten naar binnen brengt en andersom;
 • op de hoogte bent van waterwetgeving.

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Je wilt jouw kennis en ervaring graag inzetten voor een goed functionerend watersysteem. Je bent communicatief sterk en kunt goed zelfstandig werken. Je werkt vanuit de verbinding en je bent in staat om collega's te overtuigen van de toegevoegde waarde van jou advies. Je bent een vaardig adviseur waarbij je passie en plezier uitstraalt in je werk. Én je hebt voor deze vacature:

 • HBO / WO diploma, bij voorkeur in de richting van (aquatische) ecologie / natuurbeheer / biologie;
 • Affiniteit met natuurtechnische inrichtingsmaatregelen;
 • Een gezonde dosis nieuwsgierigheid, je neemt initiatief, bent verbindend maar toch doortastend en resultaatgericht met een realistische blik;
 • een breed netwerk, gericht op de partners waarmee het waterschap haar doelen realiseert;
 • lef en durf je wanneer nodig buiten bestaande kaders te denken en te handelen; 
 • oog voor bestuurlijke verhoudingen en bent omgevingsbewust.

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als senior adviseur ecologie bij waterschap Vechtstromen verdien je ook:


Een brutomaandsalaris tussen de € 4.149,- en € 5.742,- bij een 36-urige werkweek (afhankelijk van ervaring en opleiding);


een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;

 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als senior adviseur ecologie kom je te werken bij het Expertisecentrum van het waterschap. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Wij werken waar het werk is. Bij het Expertisecentrum werken ruim 50 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Het team bestaat uit een groot aantal gedreven mensen die zich allemaal verbonden voelen met het waterschapswerk. Ons team is informeel en gericht op persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. In deze functie werk je zowel zelfstandig als in teamverband.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33