BBL (leerwerkplek) - Junior Procesoperator

Waterschap Vechtstromen is op zoek naar een BBL (leerwerkplek) - Junior Procesoperator. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
26-6-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

We hebben twee leerwerkplekken als junior procesoperator in team Zuiveren, namelijk in de werkeenheid Hardenberg en Enschede. Naast vier dagen werken, volg je één dag per week de BBL-niveau 4 opleiding. Je wordt breed opgeleid in het zuiveringswerk om onze rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI’s) en rioolgemalen te bedienen. Hierbij leer jij om de zuiveringsinstallaties in de volle breedte goed te laten functioneren en draag je zorg voor een optimaal rendement van het zuiverings- en slibverwerkingsproces. Dit doe je door:

 • Het zuiveringsproces te monitoren;
 • Procesgegevens te registreren en acties uit te voeren voor een goede procesgang;
 • Te zorgen voor het dagelijks eerstelijns onderhoud aan de installaties en gebouwen;
 • Storingen en afwijkingen te signaleren en deze op te lossen;
 • Voorbereidingen te treffen zodat de teams Projecten en Techniek & Onderhoud en externen hun werk goed kunnen uitvoeren.
 • Gegevens bijhouden en verwerken.

Functievereisten

 • Je bent bereid tot het volgen van een opleiding in de procestechniek niveau 4, operator C of niveau 3 operator en wilt uiteindelijk doorgroeien naar MBO-niveau 4;
 • Je beschikt over een passende afgeronde vooropleiding, zoals VMBO of MBO –niveau 2/3 richting procestechniek, werktuigbouwkunde of een vergelijkbare opleiding;
 • Je hebt technisch inzicht;
 • Je hebt een analytisch vermogen en gaat zorgvuldig te werk;
 • Je kunt uitstekend met anderen samenwerken, maar bent ook zelfstandig en sterk in je mondelinge communicatie;
 • Van nature ben je leergierig en beschik je over een flinke dosis doorzettingsvermogen;
 • Het in het bezit zijn van een B-rijbewijs is een pré.
 • We vinden veilig werken erg belangrijk en je moet dan ook bereid zijn om de benodigde opleidingen op dit gebied te volgen.

Aanbod

Je krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst, voor de duur van de opleiding voor vier dagen per week (maximaal 32 uur per week, 2 jaar of opleidingsafhankelijk). Daarnaast gelden de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • een brutomaandsalaris op basis van het minimum jeugdloon (+ 1 jaar);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie
 • De kosten van de opleiding, inclusief de reiskosten naar school, worden door het waterschap vergoed. De tijd die je aan je opleiding besteedt is jouw eigen investering.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater, het verwerken van slib en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Bij de teams Zuiveren werken zo’n vijftig collega’s vanuit vijf werkeenheden. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Dat is vooral de kennis en expertise op het gebied van het zuiveringsproces en slibverwerking met de allernieuwste technieken.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33