Tekenaar/Engineer (Civiele waterbouw)

Geen dag hetzelfde als Tekenaar/Engineer binnen  team techniek en onderhoud!

Ben jij een getalenteerde tekenaar met een passie voor civiele waterbouw? Wil jij graag je vaardigheden inzetten om bij te dragen aan schoon, veilig en voldoende water? Dan is deze functie als Tekenaar/Engineer bij Waterschap Vechtstromen iets voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-6-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als Tekenaar/Engineer ben je verantwoordelijk voor het creëren van revisie- en nieuwbouwtekeningen op het gebied van civiele en kleine werktuigbouwkundige projecten binnen onze watersysteemportefeuilles. Je bent betrokken bij de technische engineering, met als doel ervoor te zorgen dat de technische onderdelen van producten, constructies en systemen optimaal functioneren. Je werkt zelfstandig, maar ook binnen een team, aan het ontwerpen van waterbouwkundige objecten, het verder toepassen van innovatieve technologieën en het uitvoeren van constructieberekeningen. Het onderhoud gedurende de gehele levenscyclus is een integraal onderdeel van je werk. Bij het uitvoeren van engineeringwerkzaamheden houd je rekening met vastgestelde normen en criteria, zoals de ISO, DIN en Eurocodes, om materialen en processen te standaardiseren. Deze normen en criteria neem je mee in je ontwerpen. Een functie met impact dus. Deze impact zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • In teamverband technische vraagstukken onderzoekt en analyseert, en deze vertaalt naar een technisch ontwerp;
 • Nieuwe ontwerpen opstelt met behulp van software, zoals Autocad, Revit en/of Civil 3D;
 • Bestaande (revisie)tekeningen aanpast naar “as-built” situaties;
 • Ontwerpen schetst die ondersteunen om de juiste keuze te maken op basis van assetmanagementprincipes;
 • Technische kennis gebruikt om oplossingen te bedenken en schakelt met je directe collega’s;
 • Revisietekeningen beoordeelt en toetst tijdens en na de uitvoering van (projectmatige) werkzaamheden;
 • Werkt vanuit verbinding;
 • Professionaliteit, nauwkeurigheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan;


Functievereisten

Nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij analytisch, zoek je samenwerking op om tot goede resultaten te komen, kun je technisch-economisch denken en handelen, en ben je proactief in je aanpak! Én heb je voor deze vacature:

 • HBO werk- en denkniveau op het gebied van civiele techniek;
 • Aantoonbare ervaring met civiele werkzaamheden binnen de waterbouw;
 • Ervaring met het maken van technische tekeningen met behulp van softwareprogramma's als Solid works en/of Autocad, maar heb je ook affiniteit met Revit en Civil3D;
 • Goede communicatieve vaardigheden en kunt je effectief samenwerken met verschillende belanghebbenden;
 • Zelfstandig verantwoordelijkheid voor je eigen taken, maar werk je ook graag in teamverband en biedt hierin actieve ondersteuning aan collega’s;
 • Interesse in toekomstige ontwikkelingen, zoals BIM, Digital Twin, AG en VR.

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als Tekenaar/Engineer bij waterschap Vechtstromen verdien je ook:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.365,- en € 4.519,- (per 1 juli 2023);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 die je in een periode van vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, veilig en voldoende water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten met bijbehorende watersysteemassets. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als Tekenaar/Engineer kom je te werken in het team Techniek & Onderhoud. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen en Hengelo. Bij het team Techniek & Onderhoud werken circa 60 collega’s in diverse vakgebieden. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Een hoge betrokkenheid, veel theoretische en praktische kennis en een saamhorigheidsgevoel binnen het team!


Jouw toekomstig leidinggevende Henk zegt hierover: “alleen kom je ver, samen kom je verder!”

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33