Senior adviseur watersysteeminrichting (technisch manager)

Je adviseert, samen met anderen, over een duurzame (technische) inrichting van onze watersystemen. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en voldoende water. Help jij ons een aantrekkelijke leefomgeving te realiseren? Solliciteer dan direct op de functie van senior adviseur watersysteeminrichting (Komt in grote lijnen overeen met IPM-rol Technisch manager) bij waterschap Vechtstromen!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
29-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je weet je weg te vinden in complexe gebiedsprocessen waarbij je gaat voor optimaal resultaat voor het watersysteem en rekening houdt met alle belangen. De werkzaamheden richten zich met name op het politiek gevoelige thema Kaderrichtlijn water. Als senior adviseur watersysteeminrichting zorg je voor het inhoudelijke totaalontwerp en (de weg naar) realisatie. Hierbij is een goed contact met de omgeving de basis voor het optimaal bedienen van de verschillende gebiedsfuncties. Dit doe je in nauwe samenwerking met de projectleider. Je weet vanuit je brede technische kennis de verschillende vakdisciplines met elkaar te verbinden. Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij het gaat om:

 • afstemming en verbinding leggen tussen vakdisciplines (o.a. ecologie, hydrologie, civiel, beheer/onderhoud) en met omgeving/stakeholders;
 • ontwerpen van watersysteem- en gebiedsinrichtingen, inclusief kostenramingen;
 • opstellen van technische uitvragen en inhoudelijk expertise bij aanbestedingen;
 • opdrachtgeversrol richting advies- en ingenieursbureaus en onderaannemers, begeleiden op technisch vlak;
 • voorverkenning, planuitwerking, realisatie en overdracht aan de beheerorganisatie;
 • opstellen en toetsen projectplan Waterwet.

Functievereisten

Eerlijkheid, nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij bestuurlijk sensitief, pragmatisch, realistisch, omgevingsbewust, communicatief vaardig en een teamspeler. En heb je voor deze vacature:

 • tenminste een hbo-opleiding cultuurtechniek/land- en watermanagement of vergelijkbaar;
 • relevante werkervaring;
 • ervaring met projectmatig werken in multidisciplinaire projecten;
 • kennis van wet- en regelgeving in relatie tot gebiedsinrichtingen;
 • als pré ervaring met aanbestedingen en verschillende contractvormen.


“Ben je betrokken, flexibel en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en gevoel voor humor, dan hoop ik dat jij ons team komt versterken!” – Remco Wolters, toekomstige collega.

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als senior adviseur watersysteeminrichting bij waterschap Vechtstromen verdien je bij een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 4.149 en € 5.742 (per 1 juli 2023);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant  zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Schoon, veilig en voldoende water: dat is onze missie. We willen een aantrekkelijke leefomgeving creëren voor mensen, planten en dieren. Ook willen we bedrijven op een goede manier faciliteren. We doen dit zo duurzaam en kostenbewust als mogelijk. Met elkaar. Onze meer dan 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om voor het water te zorgen in Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.


Als senior adviseur watersysteeminrichting kom je te werken bij het Expertisecentrum. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het Expertisecentrum werken zo’n 50 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Dat is vooral de hoeveelheid kennis en expertise. En door de betrokkenheid en behulpzaamheid van je nieuwe collega’s sta je er nooit alleen voor!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33