Adviseur waterkwaliteit (chemisch)

Waterschap Vechtstromen is op zoek naar een Adviseur waterkwaliteit (chemisch)


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
15-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als adviseur waterkwaliteit ben je in staat om collega’s of externen met vragen over waterkwaliteit te adviseren op basis van analyses van onze meetgegevens en een heldere duiding van de informatie.


 • Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je:
 • De meetnetten voor de waterkwaliteit beheert en bijhoudt wat we meten en waarom.
 • Opdrachtverlening naar het laboratorium doet
 • De chemische en biologische gegevens beheert en valideert
 • Voldoet aan de tussen waterschappen en landelijk afgesproken standaarden.
 • Handig bent met de verwerking en analyse van gegevens.
 • Waterkwaliteitsgegevens toetst, bijvoorbeeld voor de Kaderrichtlijn Water en het zwemwater.
 • Deze gegevens omzet in begrijpelijke grafieken, infographics of dashboards voor onze toekomstige en nog te ontwikkelen online-omgeving. Zo draag je bij aan overzicht hoe het ervoor staat met de chemische en/of biologische waterkwaliteit.

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Daarnaast ben jij een teamspeler, netwerker, iemand die proactief is, stevig in zijn/haar schoenen staat, gevoel heeft voor bestuurlijke verhoudingen en makkelijk in gesprek gaat, ook bij moeilijke en gevoelige vraagstukken. Je kunt je goed inleven in de agrarische sector en daarop inspelen zonder de belangen en opgaven van het waterschap uit het oog te verliezen. Én heb je voor deze vacature:


 • Een afgeronde HBO opleiding; bij voorkeur milieukunde, of chemisch-analist
 • Veel ervaring in gegevensverwerking en -analyse met kennis van chemische stoffen en processen in het water en daarnaast affiniteit voor de relatie met de biologische waterkwaliteit.
 • Enige ervaring, of bereid je daarin te ontwikkelen, om gegevens te bewerken en presenteren met behulp van GIS en PowerBI en het ontwerpen van infographics.

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou vrijheid en het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als adviseur waterkwaliteit (chemisch) bij waterschap Vechtstromen verdien je bij een 36-urige werkweek:


 • een salaris van minimaal € 3.645,- en maximaal € 4.968 ,- (schaal 10) bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000,- om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als adviseur waterkwaliteit kom je te werken bij het Expertisecentrum van het waterschap. Je hebt de mogelijkheid om te werken vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het Expertisecentrum werken circa 50 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Het team bestaat uit een groot aantal gedreven mensen die zich allemaal verbonden voelen met het waterschapswerk. Ons team is informeel en gericht op persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. In deze functie werk je zowel zelfstandig als in teamverband, waarbij je vakinhoudelijk een bijdrage levert.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33