(junior) ISO medewerker

Heb jij een passie voor informatieveiligheid die je graag uitdraagt en gebruikt om anderen te enthousiasmeren? Voel jij je verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid en vertrouwelijkheid van  bedrijfsinformatie? Solliciteer dan op deze boeiende functie als ISO medewerker bij Waterschap Vechtstromen!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-4-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als (junior) Information Security Officer (ISO) ben je verantwoordelijk voor de implementatie van informatiebeveiliging op basis van het vastgestelde strategisch informatieveiligheidsbeleid van waterschap Vechtstromen. Wij zoeken een collega die beslissingen durft te nemen op het gebied van wet- en regelgeving met betrekking tot de uitvoering van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Daarnaast werk je zelfstandig aan werkzaamheden die voortvloeien uit het informatieveiligheidsbeleid en onderwerpen vanuit het risicoregister. Ook zorg jij ervoor dat de delen van de I-Strategie die relevant zijn voor de organisatie worden uitgevoerd. Deze uitdaging zie je terug in het:

 • Opstellen van beleidsdocumenten, richtlijnen en maatregelen op het gebied van informatieveiligheid;
 • Implementeren, toetsen en bijhouden: zorgen voor adequate registratie, analyse en rapportage van beveiligingsincidenten;
 • Uitvoeren van risicoanalyses voor informatiesystemen en -processen;
 • Initiëren en managen van projecten op het gebied van informatieveiligheid;
 • Deelnemen aan business projecten en daarbij meehelpend en toezien op de omgang met informatieveiligheidsaspecten;
 • Adviseren van collega's over informatieveiligheidsaangelegenheden;
 • Zorgen voor training en opleiding voor informatieveiligheidsbewustzijn; rapporten aan de CISO  over de status van informatiebeveiliging.

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij initiatiefrijk, leergierig, vasthoudend en zorg jij voor verbinding. Én heb je voor deze vacature:

 • HBO werk- en denkniveau, met een opleidingsachtergrond op het gebied van informatietechnologie, informatiemanagement of informatiebeveiliging;
 • Minimaal 1 jaar ervaring in een rol binnen de informatiebeveiliging. Ben je net afgestudeerd? Ook dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren, samen kijken wij naar een passend ontwikkeltraject;
 • Één of meerdere certificeringen zoals CISSP, CISM, CISA, CEH, ISO 27001x, CIPP/E, C|CISO;
 • Ervaring met het toepassen van standaarden zoals bijvoorbeeld de BIO of ISO 27001/2;

“Informatieveiligheid is een belangrijk onderwerp voor onze gehele bedrijfsvoering. Als ISO krijg dan ook te maken met alle facetten van onze organisatie. Een verantwoordelijke en veelzijdige functie .” -Hans Aalderink Chief Information Security Officer.

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als (junior) ISO medewerker bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.365 ,- en € 5.092,-, (per 1 juli 2023);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;
 • de mogelijkheid om, in overleg, thuis en flexibel te werken;
 • Een netto thuiswerkvergoeding per dag dat je thuis werkt en een vergoeding om je thuiswerkplek in te richten;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget dat je kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

et onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als (junior) ISO medewerker kom je te werken in het team Informatievoorziening (IV) in het cluster IV Centraal. Binnen het cluster IV Centraal heb je als directe collega’s: de strategisch adviseur informatievoorziening, de informatiearchitect, de procesadviseur informatievoorziening en de CISO (informatieveiligheid).


Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het team Informatievoorziening werken 40 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken?


Jouw toekomstige teamleider Roland van der Kraan zegt hierover: “Laagdrempeligheid, no-nonsense en zeggen wat je vindt, tekenen de werksfeer van het team!"


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33