​Adviseur VTH (agrarisch​)

Waterschap Vechtstromen is op zoek naar een ​Adviseur VTH (agrarisch​). Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
17-4-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water.

Met stevige kennis van de agrarische sector en de ontwikkelingen hierin ben je het klankbord voor collega’s binnen waterschap Vechtstromen en ben je veel in contact met de agrarische sector. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en voldoende water. Wil jij waarde creëren én toevoegen? Solliciteer dan direct op de vacature adviseur VTH – portefeuille agrarisch bij waterschap Vechtstromen!


Werk met betekenis en verbinding

Als adviseur VTH met portefeuille agrarisch ben je voor je collega’s binnen team Vergunningen, Toezicht en Handhaving hèt aanspreekpunt waar het gaat om actuele ontwikkelingen met betrekking tot de agrarische sector . Daarnaast ben je een belangrijke spil waar het gaat om projecten,  samenwerkingsverbanden, voorlichting en advies gericht op de verbetering van de waterkwaliteit. Vanzelfsprekend heb je voor deze functie affiniteit met de agrarische sector en spreek je de taal van de agrariër Deze uitdaging zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • Ontwikkelingen met betrekking tot de agrarische sector door vertaald naar het werkveld VTH, benodigde beleidsontwikkelingen voor het waterschap signaleert en bijdraagt aan het vormgeven van beleid;
 • Projecten opzet waarin wordt gewerkt aan waterkwaliteits- en kwantiteitsopgaven;
 • Het waterschap vertegenwoordigt in landelijke en regionale werkgroepen
 • Het team VTH vertegenwoordigt in de agrarische regiegroep van waterschap Vechtstromen
 • Bijeenkomsten voor de agrarische sector organiseert;

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Daarnaast ben jij een teamspeler, netwerker, iemand die proactief is, stevig in zijn/haar schoenen staat, gevoel heeft voor bestuurlijke verhoudingen en makkelijk in gesprek gaat, ook bij moeilijke en gevoelige vraagstukken. Je kunt je goed inleven in de agrarische sector en daarop inspelen zonder de belangen en opgaven van het waterschap uit het oog te verliezen. Én heb je voor deze vacature:

 • Een afgeronde HBO opleiding;
 • Kennis van actuele ontwikkelingen in de agrarische sector;
 • Kennis van ‘agrarische’ wet- en regelgeving
 • De drive om je vast te bijten in complexe regelgeving, deze door te vertalen naar zowel praktische handvatten, formele werkwijzen en bestuurlijke informatievoorziening.
 • Je kunt hier zowel mondeling als schriftelijk helder over communiceren met de sector, collega’s, ons dagelijks bestuur en collega overheden.
 • Werkervaring in een bestuurlijk ambtelijke organisatie of een agrarische adviesfunctie is een pré.


“Als jij een no-nonsense type bent die met beide voeten op de grond staat en een echte teamplayer met een flinke dosis humor? Dan pas jij perfect in ons team.” - Roel Koekoek , toekomstige collega.

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou vrijheid en het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als adviseur VTH – portefeuille agrarisch bij waterschap Vechtstromen verdien je bij een 36-urige werkweek:

 • een salaris van minimaal € 3.645,- en maximaal € 4.968 ,- (schaal 10) bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000,- om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Samen staan we sterk

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als adviseur VTH – portefeuille agrarisch kom je te werken in het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving . Je uitvalsbasis is onze werklocatie in Almelo, maar je werkt waar nodig ook op onze werklocaties in Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het team VTH werken circa 35 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Je komt terecht in een club harde werkers in een werkveld dat volop in beweging is . 


Jouw toekomstige leidinggevende Jeannette Mondria zegt hierover: “ Als adviseur VTH – portefeuille agrarisch ben je een belangrijke schakel in het brede werkveld van VTH, zowel binnen de interne organisatie als in contact met onze omgeving. En draag je vanuit die rol je steentje bij aan duurzaam waterbeheer. Je doet dit vanuit een team dat erg betrokken is bij de doelen van het waterschap èn bij elkaar !”

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33