Technisch onderhoudsmedewerker (WTB/Civiel)

In de functie van technisch onderhoudsmedewerker werktuigbouw/civiel ben je een belangrijke speler als het gaat om goed draaiende stuwen, oppervlaktegemalen, rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI’) en rioolpersgemalen. Het onderhoudswerk daarvoor moet optimaal zijn. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Waterschap Vechtstromen is op zoek naar een Technisch onderhoudsmedewerker (WTB/Civiel).

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-10-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Deze uitdaging zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • het werk opneemt in het veld en de gekozen oplossing(constructie) uitwerkt in een schets en deze aanlevert aan de tekenaar;
 • in samenwerking met de werkvoorbereider een  kosten- en urenraming opstelt;
 • deze ontwerpen uiteindelijk in de constructiewerkplaats fabriceert naar het gewenste eindresultaat;
 • complexe storingen verhelpt, renovaties en in bedrijfsstellingen uitvoert;
 • storingsanalyses verricht, inspecties en metingen doet, constructie- en installatiewerkzaamheden uitvoert en opleveringsrapportages opstelt;
 • storingen documenteert en evalueert voor ons onderhoudsbeheersysteem en waarbij je hierbij, vanuit de dagelijkse praktijk, procesverbeteringen initieert;
 • toezicht houdt op het werk van derden (contractanten) en je bezig houdt met het voorraadbeheer;
 • inbreng levert in projecten vanuit jouw technisch inhoudelijke kennis.

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij oplossingsgericht, ondernemend en analytisch. Én heb je voor deze vacature:

 • een afgeronde mbo niveau 4 opleiding in de richting van werktuigbouwkunde of bereid zijn tot het volgen van de benodigde opleiding;
 • ruime ervaring in het ontwerpen en fabriceren van (complexe) constructies in watersysteemwerken;
 • ervaring met toezicht houden op het werk van derden;
 • bij voorkeur kennis van en inzicht in de waterschapswereld;
 • de bereidheid tot het volgen van de opleiding Techniek Afvalwaterzuivering (TAZ) en de bereidheid om indien noodzakelijk mee te draaien in de storingswachtdienst.

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als technisch onderhoudsmedewerker WTBbij waterschap Vechtstromen verdien je ook:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 2.781,-- en € 3.695,-- bij een 36-urige werkweek;
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om flexibel te werken;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als technisch onderhoudsmedewerker kom je te werken in het team Techniek & Onderhoud. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen. Bij Techniek & Onderhoud werken circa 60 collega’s, ieder met zijn of haar eigen vakgebied. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Een hoge betrokkenheid, veel theoretische en praktische kennis en een saamhorigheidsgevoel binnen het team! Techniek verbindt!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33