Installatie Verantwoordelijke (IV-er)

Wil jij verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van al onze elektrische installaties en arbeidsmiddelen?

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water; samen met collega’s (door)ontwikkelen en het in stand houden van de veiligheid van de diverse en gevarieerde elektrotechnische installaties.  Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water.

Waterschap Vechtstromen biedt een functie met verantwoordelijkheid, afwisseling in taken en vrijheid in je rol. Geen dag is hetzelfde! Ben jij zelfstandig, heb je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, een proactieve werkinstelling en ben je rolvast als het gaat om je positie en het geven van adviezen?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-10-2022
Aantal uur
0
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Het team Techniek en Onderhoud zorgt voor technisch beheer, onderhoud, renovatie, vervanging en nieuwbouw van rioolwaterzuiveringsinstallaties, stuwen, gemalen, gebouwen en rollend- en varend materieel. Het waterschap heeft elektrische installaties op ruim 400 kunstwerken, 23 rioolwaterzuiveringen, 108 rioolgemalen, 3 regiokantoren en een hoofdkantoor.

Als installatieverantwoordelijke ben je verantwoordelijk voor een veilige bedrijfsvoering van de elektrische installatie en het gebruik van de elektrische arbeidsmiddelen. Hierbij stel je beleid en kaders op ten behoeve van het operationele beheer en onderhoudsproces op het gebied van proces- en gebouw gebonden elektrische installaties, die voldoen aan de wet- en regelgeving. Kortom; je zorgt dat er gewerkt wordt volgens de NEN 3140.

Daarnaast toets je de uitwerkingen van adviesrapporten, projectvoorstellen, projectdefinities, opleverrapporten en inspectierapporten. Dat houdt in:

  • Het implementeren, borgen en in stand houden van een veilige elektrotechnische bedrijfsvoering, die voldoet aan de wettelijke eisen door regelmatige inspecties en het tijdig laten herstellen van de gevonden gebreken;
  • Beleid en kaders opstellen ten behoeve van het operationele beheer en onderhoudsproces op het gebied van proces- en gebouw gebonden elektrische installaties. Veilige werkmethoden zijn ingevoerd en vastgelegd;
  • Het toestemming geven en het goedkeuren van plannen voor aanvang van de werkzaamheden en vrijgeven van de installatie bij overdracht naar de beheerfase;
  • Het (periodiek) helder vastleggen en schriftelijk toewijzen van taken en verantwoordelijkheden van de installatieverantwoordelijke, werkverantwoordelijke, vakbekwaam persoon en voldoende onderricht persoon;
  • Organiseren van (herhalings-)cursussen;
  • Verantwoordelijk voor het opvolgen en naleven van contracten met leveranciers.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als Installatie Verantwoordelijke kom je te werken in het team Techniek & Onderhoud. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen. Bij het team Techniek & Onderhoud werken circa 60 collega’s in diverse vakgebieden. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Een hoge betrokkenheid, veel theoretische en praktische kennis en een saamhorigheidsgevoel binnen het team!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33