Installatie Verantwoordelijke (IV-er)

Wil jij verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van al onze elektrische installaties en arbeidsmiddelen?

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water; samen met collega’s (door)ontwikkelen en het in stand houden van de veiligheid van de diverse en gevarieerde elektrotechnische installaties.  Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water.

Waterschap Vechtstromen biedt een functie met verantwoordelijkheid, afwisseling in taken en vrijheid in je rol. Geen dag is hetzelfde! Ben jij zelfstandig, heb je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, een proactieve werkinstelling en ben je rolvast als het gaat om je positie en het geven van adviezen?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-10-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Het team Techniek en Onderhoud zorgt voor technisch beheer, onderhoud, renovatie, vervanging en nieuwbouw van rioolwaterzuiveringsinstallaties, stuwen, gemalen, gebouwen en rollend- en varend materieel. Het waterschap heeft elektrische installaties op ruim 400 kunstwerken, 23 rioolwaterzuiveringen, 108 rioolgemalen, 3 regiokantoren en een hoofdkantoor.

Als installatieverantwoordelijke ben je verantwoordelijk voor een veilige bedrijfsvoering van de elektrische installatie en het gebruik van de elektrische arbeidsmiddelen. Hierbij stel je beleid en kaders op ten behoeve van het operationele beheer en onderhoudsproces op het gebied van proces- en gebouw gebonden elektrische installaties, die voldoen aan de wet- en regelgeving. Kortom; je zorgt dat er gewerkt wordt volgens de NEN 3140.

Daarnaast toets je de uitwerkingen van adviesrapporten, projectvoorstellen, projectdefinities, opleverrapporten en inspectierapporten. Dat houdt in:

 • Het implementeren, borgen en in stand houden van een veilige elektrotechnische bedrijfsvoering, die voldoet aan de wettelijke eisen door regelmatige inspecties en het tijdig laten herstellen van de gevonden gebreken;
 • Beleid en kaders opstellen ten behoeve van het operationele beheer en onderhoudsproces op het gebied van proces- en gebouw gebonden elektrische installaties. Veilige werkmethoden zijn ingevoerd en vastgelegd;
 • Het toestemming geven en het goedkeuren van plannen voor aanvang van de werkzaamheden en vrijgeven van de installatie bij overdracht naar de beheerfase;
 • Het (periodiek) helder vastleggen en schriftelijk toewijzen van taken en verantwoordelijkheden van de installatieverantwoordelijke, werkverantwoordelijke, vakbekwaam persoon en voldoende onderricht persoon;
 • Organiseren van (herhalings-)cursussen;
 • Verantwoordelijk voor het opvolgen en naleven van contracten met leveranciers.

Functievereisten

Nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je mag verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij analytisch, ben je in staat om in de samenwerking verschillende specialismen bij elkaar te brengen om een gemeenschappelijke belangenafweging te maken en weet je van aanpakken! Én heb je voor deze vacature:

 • Een afgeronde Hbo-opleiding Elektrotechniek, bij voorkeur met specialisme Energietechniek;
 • Je bent een ervaren professional die door zijn expertise en aanpak de regie heeft over de elektrische veiligheid van de installaties;
 • Kennis van en ervaring met de NEN-1010 en de NEN-3140 en andere van toepassing zijnde vakgerichte normen, zoals de 60204-1;
 • Kennis van proces installaties en ervaring in de rol van Installatie Verantwoordelijke is een pre;
 • Je staat stevig in je schoenen, bent communicatief vaardig en je bent in staat om  overzicht te houden op het werk en de werkprocessen.


Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als Installatie Verantwoordelijke bij waterschap Vechtstromen verdien je ook:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.431,- en € 4.722,-
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als Installatie Verantwoordelijke kom je te werken in het team Techniek & Onderhoud. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen. Bij het team Techniek & Onderhoud werken circa 60 collega’s in diverse vakgebieden. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Een hoge betrokkenheid, veel theoretische en praktische kennis en een saamhorigheidsgevoel binnen het team!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33