Senior medewerker watersysteem (gebiedsbeheer)

Je levert een bijdrage aan een goed functionerend watersysteem. Je bent een resultaatgerichte uitvoerder, die ambassadeur is richting stakeholders. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Ben je er klaar voor om écht van betekenis te kunnen zijn? Solliciteer dan direct op de vacature senior medewerker watersysteem bij waterschap Vechtstromen!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-7-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Je zorgt voor werkvoorbereiding, aansturing en toezicht op werken die door marktpartijen worden uitgevoerd. Daarnaast draag je zorg voor het peilbeheer in een deel van het gebied en heb je contacten in het veld met inwoners en stakeholders naar aanleiding van meldingen. Deze verantwoordelijkheden zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • toezichthouder bent op de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden;
 • ambassadeur bent richting stakeholders (ingelanden) voor klachten en meldingen en
 • organiseert de afhandeling hiervan;
 • verantwoordelijk bent voor het beheer van het maai- en beplantingsbeleid en de
 • exotenbestrijding, een jaarplan opstelt waarbij je verantwoordelijk bent voor de uitvoering;
 • het dagelijkse peilbeheer uitvoert, zowel handmatig als telemetrie gestuurd en knelpunten in
 • het watersysteem signaleert en voorkomt


Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen.

Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij communicatief sterk, omgevingsgericht en klantgericht. Én heb je voor deze vacature:


 • minimaal een opleiding op niveau 4;
 • goede communicatieve vaardigheden
 • digitale en administratieve vaardigheden
 • aantoonbare praktische kennis van hydrologie, bodemkunde, watersysteemonderhoud en
 • peilbeheer;
 • kennis op het gebied van wetten en voorschriften aangaande de flora en fauna;
 • de bereidheid deel te nemen aan de bereikbaarheidsdienst in het kader van de
 • storingswachtdienst;
 • een geldig rijbewijs B(E)


“Ben je sociaal vaardig en heb je affiniteit met landbouw, stedelijk water, natuur en onze cultuur en kun jij goed met die verschillende belangen omgaan? Ben jij de persoon die een goede bijdrage kan leveren aan beheer op orde en is het werken binnen een team van pragmatische buitenmensen een sterke kant van jou? Dan ben jij de juiste persoon voor deze uitdagende en afwisselende baan.” – Chiel Kamphuis, toekomstige collega.

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als senior medewerker watersysteem bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:


 • een brutomaandsalaris tussen de € 2.781,- en € 3.695,-
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld
 • extra verlof, extra vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij
 • in;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 die je in een periode van vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.


Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als senior medewerker watersysteem (gebiedsbeheer) kom je te werken in het team Watersysteem. Het watersysteembeheer binnen Vechtstromen is onderverdeeld in 7 beheergebieden, waarbij elk gebied een gebiedscoördinator kent, 3 senior medewerkers (gebiedsbeheer) en een servicemedewerker/medewerker 1e-lijns onderhoudt. Je kunt worden ingezet in het hele beheergebied, waarbij je start op de werklocatie in Ootmarsum. Bij het team Watersysteem werken 60 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken?


Jouw toekomstige leidinggevende Berry ter Horst zegt hierover: “Vanuit een positieve blik, gezond verstand en humor is het prachtig om in deze functie echt dagelijks met de kerntaken van ons waterschap bezig te zijn. Je haalt energie uit het bedenken van oplossingen voor een succesvolle uitvoering van onze werkzaamheden samen met de partners in het gebied"


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap vechtstromen.

LET OP: Dit betreft een interne vacature voor alleen de aangesloten organisaties (Twentse Kracht, Waterkracht, Noorderlink, en Vooruit in Drenthe). Sollicitanten die niet werkzaam zijn binnen deze organisaties worden niet meegenomen in deze selectieprocedure.

Indien de vacature niet wordt ingevuld zal er een externe sollicitatieprocedure volgen en heeft u de mogelijkheid om te solliciteren. Interesse hierin? Houd dan de website www.vechtstromen.nl in de gaten of schrijf u in voor jobalert. Indien er een nieuwe vacature wordt aangemaakt zult u hiervan per e-mail op de hoogte worden gesteld.

Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33