Cost Controller

Voortman Steel Machinery is op zoek naar een Cost Controller

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
9-11-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Welkom in ons team

Bij Voortman Steel Machinery ontwikkelen we al ruim 50 jaar hoogwaardige machines en productlijnen voor de internationale staalverwerkende industrie. Bij de ontwikkeling van onze machines is het van belang dat er juiste voor- en nacalculaties gemaakt worden en er analyses en voorstellen gedaan worden met betrekking tot de juiste kostprijzen. Dit moeten uiteindelijk leiden tot vaststellen van de verkoopprijs. Hiervoor zijn wij op zoek naar een Cost Controller.


Als Cost Controller maak je onderdeel uit van de afdeling Finance. Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het maken van analyses en berekeningen van onze kostprijzen en het doen van voorstellen omtrent prijswijzigingen van de eindproducten richting sales en directie. Hiervoor ben je zelf verantwoordelijk dat je de juiste informatie aangeleverd krijgt van interne- en externe partijen. Jij analyseert de kostprijzen en monitort wekelijks de KPI’s. Eventuele afwijkingen rapporteer je, geef je terug aan de verantwoordelijke en je zorgt ervoor dat er tijdig actie wordt ondernomen. Samen met Finance Control monitor je de bestede uren van operatie, de ontwikkeling van inkoopprijzen en doe je voorstellen ter verbetering. Daarnaast stel je voor- en nacalculaties op voor alle te ontwikkelen Voortman Machines. Bij voorcalculatie houd je rekening met te verwachten uren, materialen en overige kosten. Na afloop van productie maak je een nacalculatie en bereken je de daadwerkelijk gemaakte kosten. Je analyseert vervolgens deze productie verschillen. Afwijkingen signaleer je en geef je terug aan de verantwoordelijke. Waar mogelijk kom je ook hier zelf met verbetervoorstellen. Wanneer je de kostprijzen inzichtelijk gemaakt hebt en hebt besproken, rapporteer je hierover aan sales en directie. Je levert op deze manier direct input voor de prijslijst van de eindproducten. Bij het in kaart brengen en analyseren van de gegevens kun je gebruik maken van Power BI. Je bent daarin vrij om zelf input te geven aan de te ontwikkelen dashboards die jou helpen in je werkzaamheden.


Heb jij analytisch vermogen, een goed cijfermatig inzicht en ben je op zoek naar een baan waar je veel verantwoordelijkheden krijgt? Kom dan ons team versterken als Cost Controller. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.


Wat ga je doen?

  • Analyse van aangeleverde informatie met betrekking tot maakkostprijzen, inclusief rapportage.
  • Opstellen van voorcalculatie / maakkostprijs op basis van verwachte uren, materialen en overige kosten.
  • Opstellen van de nacalculatie, berekenen van de daadwerkelijke kosten en signaleren van afwijkingen.
  • Je bent het aanspreekpunt van het MT / Directie met betrekking tot (maak)kostprijzen.

Functievereisten

  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding richting Finance & Control, Bedrijfseconomie, (Technische) Bedrijfskunde of vergelijkbaar.
  • Je hebt cijfermatig inzicht, bent kostenbewust en hebt affiniteit met techniek.
  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je bent in staat bedrijfsprocessen en systemen snel te doorgronden.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons.


Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Onze mensen vormen de basis van onze organisatie. Aan ons de taak de juiste mensen te vinden en deze op de juiste plek te zetten. Doen waar je goed in bent, dan bereiken we samen het beste resultaat! Wij besteden daarom veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Verder hechten wij veel waarde aan een goede werk-privébalans. Maar ook het ondernemersbloed stroomt door onze organisatie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden en daaraan kun jij een belangrijke bijdrage leveren met jouw kennis en ervaring!

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Machinery

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Machinery. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Ozonstraat 1
7463 PK RIJSSEN
0548 - 536 373