Stage / afstuderen: dynamische gebruikerinterfaces

Voortman is op zoek naar iemand voor de Stage / afstuderen: dynamische gebruikerinterfaces

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-7-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als stagiair of afstudeerder krijg je volop de kans om te leren en jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel. Je bent een integraal onderdeel van het team en kunt alle steun van je collega's verwachten. Je werkt zelfstandig en durft initiatief te tonen. Daarnaast krijg je de vrijheid en verantwoordelijkheid om je onderzoek in te richten en uit te voeren zoals jij dat wilt.


Webapplicaties hebben de neiging om zich in alle omstandigheden op dezelfde manier voor te stellen aan alle gebruikers, maar er zijn veel omstandigheden die vragen om meer dynamisch gedrag:


 • Afhankelijk van het gebruikersprofiel kan de ene gebruiker recht hebben op meer informatie dan de andere;
 • SaaS-software biedt functies waarop men zich kan abonneren. De hoeveelheid informatie en mogelijkheden op een gebruikersinterface moeten variëren op basis van het abonnement;
 • Feature flags zijn een veelgebruikte manier om nieuwe features geleidelijk uit te rollen: een feature wordt uitgerold naar sommige gebruikers, maar nog niet naar iedereen. De gebruikersinterface moet dit weerspiegelen;
 • We werken voor een divers klantenbestand, elk met hun eigen processen en methodologieën. Dit vraagt om configuratiemogelijkheden, om de applicatie af te stemmen op de behoeften van de klant;
 • Hetzelfde geldt voor individuele gebruikers: ze hebben allemaal hun eigen voorkeuren. Idealiter zouden ze de applicatie moeten kunnen afstemmen op hun wensen.
 • Al deze onderwerpen vragen om dynamische gebruikersinterfaces: Sommige informatie (secties, velden of kolommen) moet beschikbaar zijn in bepaalde omstandigheden en niet in andere. Hetzelfde geldt voor interactiemogelijkheden (knoppen, links, enz.). Soms volstaat het om deze uit te schakelen of te verbergen, maar vaker moet de gebruikersinterface herschikt worden om een optimale gebruikerservaring te creëren.


Doelstellingen voor dit project zijn:


 • De mechanismen definiëren om met de dynamiek om te gaan (uitschakelen, verbergen, herschikken, enz.) en de criteria om de juiste te selecteren voor een bepaald geval;
 • Een manier definiëren om de hierboven beschreven omstandigheden te verenigen, zodat er slechts één manier is om te controleren op dynamische kenmerken;
 • Een systeem ontwerpen dat deze mechanismen op een uniforme manier kan implementeren, dat goed presteert en eenvoudig te implementeren is.

Functievereisten

 • Je volgt een Hbo of Wo studie in de studierichtingen Informatica of Interactietechnologie.

Aanbod

 • Een afstudeervergoeding van €600,- bruto per maand;
 • Een ervaren begeleider vanuit Voortman;
 • Kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren;
 • Of je nu stagiair of afstudeerder bent; je maakt volledig deel uit van ons team. Dat vinden wij erg belangrijk;
 • Een erg leerzame stage- of afstudeerperiode bij onze innovatieve organisatie;
 • Alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw opdracht succesvol af te ronden.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000