Stage / afstuderen: kwaliteit machinegegevens verbeteren met machine learning

Voortman is op zoek naar iemand voor de Stage / afstuderen: kwaliteit machinegegevens verbeteren met machine learning

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-7-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Voortman is momenteel bezig met het opzetten van een platform waarmee we data uit onze machines kunnen halen. Het project heeft het punt bereikt waarop steeds meer data uit de machine kan worden gehaald en naar de cloud kan worden gestuurd. De data wordt vervolgens gebruikt voor verschillende doeleinden (zowel binnen als buiten de organisatie) waardoor het belangrijk is dat de data klopt.


Om dit te garanderen, moeten de gegevens eerst worden gevalideerd. We willen machine learning gebruiken voor het validatiegedeelte, omdat machine learning ons kan helpen afwijkingen te ontdekken die we zelf niet zouden vinden. Een goed voorbeeld is de machinestatus: onze machines hebben verschillende statussen die ook worden verzonden, maar we moeten er zeker van zijn dat de statussen die we in de cloud opslaan en in onze applicaties gebruiken, echt kloppen. Een ander voorbeeld (waarvoor hetzelfde geldt) zijn de outputgegevens van de productie: we verzamelen veel gedetailleerde informatie over de bewerkingen die worden uitgevoerd door de machines en de producten die worden verwerkt.


Voor deze opdracht wordt het volgende van je verwacht:


 • Verzamel en bereid de juiste dataset voor;
 • Onderzoek literatuur voor relevante machine learning modellen;
 • Ontwerpen, opzetten en trainen van een geschikt machine learning model;
 • Software bouwen die het ML model near real-time kan uitvoeren op binnenkomende data.

Functievereisten

 • Je volgt een WO studie in de richting Toegepaste Wiskunde, Bedrijfskunde, Bedrijfskundige Informatica, Technische Informatica of vergelijkbaar.

Aanbod

 • Een afstudeervergoeding van €600,- bruto per maand;
 • Een ervaren begeleider vanuit Voortman;
 • Kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren;
 • Of je nu stagiair of afstudeerder bent; je maakt volledig deel uit van ons team. Dat vinden wij erg belangrijk;
 • Een erg leerzame stage- of afstudeerperiode bij onze innovatieve organisatie;
 • Alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw opdracht succesvol af te ronden.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000