Afstuderen: onderzoek naar beïnvloeding van netkwaliteit

Voortman is op zoek naar iemand voor het Afstuderen: onderzoek naar beïnvloeding van netkwaliteit.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-7-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Onze machines worden wereldwijd weggezet en daarmee op veel verschillende electriciteitsnetten aangesloten. Dit zijn netwerken die allemaal anders in elkaar zitten en waar dus de specificaties allemaal anders van zijn. Bij de ene klant zit je direct naast de transformator, bij de andere klant staat de transformator kilometers verderop maar er zijn ook klanten die op generatoren draaien. Installeren wereldwijd maakt dat de spanning en frequentie zijn anders kunnen zijn, maar ook de toleranties op de spanning en frequentie.


Dit gaat alleen nog maar over waar onze machine op moet worden aangesloten. Maar wat doet de machine precies op het netwerk? Wat is de invloed van alle variabele net parameters op onze machine? Wat is de invloed van het gedrag van onze machine op het net? Hoeveel vermogen onze machine gebruikt dat kunnen we vertellen, een cosinus phi kunnen we ook geven, maar er zijn nog veel meer variabelen waar we te weinig over weten.


De afstudeeropdracht zal bestaan uit het uitzoeken, specificeren en meten aan het net en aan de machine om zodoende een goed beeld te geven wat wij van een electriciteitsnet kunnen verwachten en wat onze machine doet met dit electriciteitsnet. Termen waarbij je hierbij aan kunt denken zijn; Flicker, THD (Total Harmonic Distortion), netimpedantie, Power Factor.

Functievereisten

  • Hbo Elektrotechniek of vergelijkbaar.

Aanbod

  • Een stage/afstudeervergoeding van €600,- bruto per maand;
  • Kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren;
  • Of je nu afstudeerder of stagiair bent; je maakt volledig deel uit van ons team. Dat vinden wij erg belangrijk;
  • Een erg leerzame stage- of afstudeerperiode bij onze innovatieve organisatie;
  • Alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw opdracht succesvol af te ronden.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000