Visualisatie van componenten en hun relaties

Voortman Steel Group heeft plek voor een stagiair Visualisatie van componenten en hun relaties. Bekijk deze vacature voor meer informatie. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-7-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Het 'Configure to Order' (CTO) team speelt een cruciale rol in het beheren van onze gestandaardiseerde technische componenten. Deze componenten, samen met hun eigenschappen, decompositie en associatierelaties, worden gedocumenteerd in een reeks YAML-bestanden. Om de efficiëntie en effectiviteit van het beheerproces van het CTO-team te verbeteren, is er behoefte aan diepere inzichten in het complexe web van relaties tussen deze componenten.


Als reactie op deze behoefte willen we een visualisatietool ontwikkelen die in staat is om de YAML-bestanden te parsen en analyseren, dynamisch een uitgebreide structuur van de componenten op te bouwen en hun onderlinge relaties te verduidelijken. Idealiter zou deze visualisatietool naadloos integreren als een extensie binnen Visual Studio Code, de primaire omgeving voor onze administratieworkflow. We staan echter open voor alternatieve oplossingen die mogelijk goede functionaliteit en bruikbaarheid bieden.


Door de kracht van visualisatie toe te passen, willen we het CTO-team voorzien van intuïtieve inzichten in de architectuur en afhankelijkheden van onze technische componenten. Dit vergemakkelijkt niet alleen beter geïnformeerde besluitvorming, maar stroomlijnt ook het proces van componentbeheer, verhoogt de productiviteit en inspireert innovatie binnen onze organisatie.


Deze stage biedt een waardevolle kans om hands-on ervaring op te doen in softwareontwikkeling terwijl je een betekenisvolle impact maakt op de workflow van ons CTO-team. Als je dit als afstudeeropdracht wilt, is er een vereiste om alternatieve oplossingen voor een Visual Studio Code-plug-in te verkennen. Dit omvat het grondig onderzoeken van verschillende benaderingen of tools buiten het Visual Studio Code-plug-in framework, die mogelijk een innovatieve oplossing bieden om het beheerproces van de technische componenten te verbeteren

Functievereisten

  • HBO Software Engineering, Technische Informatie, Business IT & Management of vergelijkbaar.

Aanbod

  • Een vergoeding: €600,-per maand;
  • Reiskostenvergoeding: zodat jij geen onnodige kosten maakt
  • Apparatuur en materialen: bijvoorbeeld een laptop, speciaal gereedschap of software.
  • Ervaren coach: goede begeleiding is belangrijk en dus krijg je een vaste coach om je te ondersteunen
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling: bijvoorbeeld door trainingen, cursussen of seminars
  • Kans op een (bij)baan! Bevalt het van beide kanten goed? Dan bieden we je graag een (bij)baan aan!

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000