Chief Technology Officer (CTO)

Voortman Steel Group is op zoek naar een Chief Technology Officer (CTO). Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-7-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als CTO bij Voortman Steel Machinery ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van innovatieve machines, inclusief ons zelf ontwikkelde CNC-besturingsplatform VACAM. Een belangrijk deel van je rol is het versterken van onze servicepropositie en machine-automatisering, evenals onze cloud-based production control voor klanten, die worden samengebracht in onze business unit DigiSteel. Dit geavanceerde cloud-platform optimaliseert het volledige productieproces (MRP) bij onze klanten.


Voortman is een productgerichte organisatie die werkt volgens het Configure-To- Order principe. De uitdaging ligt in het naadloos integreren van hardware- en software-engineering, wat cruciaal is voor het succes van onze producten in de markt. Als CTO bij Voortman Steel Machinery maak je deel uit van het managementteam dat bestaat uit de CEO en vertegenwoordigers van Finance, Operations, Sales en HR. Samen met het MT werk je aan een succesvolle langetermijnstrategie voor de organisatie.


In nauwe samenwerking met de Director of Products vertaal je roadmaps naar de ontwikkeling van nieuwe machines en software, afgestemd op de behoeften van internationale markten. Je zorgt ervoor dat deze innovaties efficiënt en probleemloos worden overgedragen aan onze productie- en customer service afdeling. Met jouw uitgebreide ervaring in een OEM-organisatie begrijp je de complexiteit van engineeringsprocessen en kun je op een coachende manier leidinggeven aan de afdelingsmanagers van 200 collega's in diverse teams in Nederland, Duitsland en Engeland. Jij bent verantwoordelijk voor de engineering bij Voortman, met focus op time to market, efficiency van het engineeringsproces, kosten en kwaliteit. Je rapporteert hierover elk kwartaal aan het managementteam. De afdelingsmanagers die verantwoordelijk zijn voor ontwikkeling, projectleiding en architectuur rapporteren direct aan jou.


Jouw verantwoordelijkheden omvatten:

 • Het bevorderen van een optimale samenwerking tussen mechanische, elektrische en softwareprocessen;
 • Het bereiken van optimale efficiëntie in de overdracht van machines en software naar productie en customer service;
 • Het initiëren en stimuleren van verbeterprojecten binnen engineering;
 • Het opstellen van een overall capaciteitsplan om geplande projecten en initiatieven op de roadmaps succesvol uit te voeren;
 • Het ontwikkelen van kpi’s die richtinggevend zijn voor de prestaties van onze engineeringteams;
 • Het creëren van draagvlak voor de ontwikkelrichting bij de belangrijkste stakeholders binnen engineering.

Functievereisten

De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die zowel de software- als hardware matige kant van engineering begrijpt en beheerst. Verder vinden we belangrijk:

 • Minimaal een hbo diploma in een technische discipline aangevuld met een master;
 • Minimaal 15 jaar relevante ervaring, waarvan minstens 10 jaar in een leidinggevende (MT) rol binnen een technisch georiënteerd bedrijf;
 • Bewezen staat van dienst in het aansturen van succesvolle tech-teams;
 • Diepgaande kennis van Original Equipment Manufacturing (OEM) en Configure- To- Order (CTO) processen, en hoe deze te integreren met softwareontwikkeling;
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van strategische product roadmaps en je hebt het vermogen deze effectief te implementeren in de organisatie;
 • Sterke leiderschapskwaliteiten met het vermogen om teams te inspireren en te motiveren;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Resultaatgerichte mentaliteit met een scherp oog voor kwaliteit en efficiëntie.

Aanbod

 • Een aantrekkelijk salaris, passend bij deze directiefunctie en in lijn met jouw ervaring en expertise;
 • Een sleutelpositie in een ambitieus familiebedrijf met directe invloed op strategische beslissingen;
 • Een dynamische en stimulerende werkomgeving waar innovatie en samenwerking centraal staan;
 • Een representatieve auto van de zaak.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000