Application Support Engineer

Heb jij kennis van de applicaties en hoe integraties tussen systemen werken? En ben je klantgericht en stressbestendig? Dan zoekt Voortman Steel Group jou als onze nieuwe Applicatie Support Engineer!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-7-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Als Applicatie Support Engineer ben jij dé expert op het gebied van applicaties als DIGI-STEEL, DIGI-WELD, Sigmanest en EVI. Heeft een van onze klanten een probleem met een applicatie? Jij weet raad! Een bekend probleem los je – waar mogelijk – direct op. Kun je het probleem niet zo 1, 2, 3 oplossen? Dan bepaal je de prioriteit en zorg je voor een goede documentatie in het incident management systeem. Vervolgens draag je het over aan de tweede- of derdelijns support die verder aan de slag gaat met het probleem. Uiteraard blijf jij als aanspreekpunt betrokken en monitor je de status.


Als ambassadeur van Voortman – je bent tenslotte het eerste aanspreekpunt voor klanten met vragen over applicaties – ben je communicatief en klantgericht. Je weet klanten gerust te stellen, houdt het overzicht in hectische situaties en werkt gestructureerd.


 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor klanten bij vragen en problemen rond applicaties;
 • Als het een bekend probleem is, adviseer je de klant over een bekende workaround of je zorgt voor een oplossing door bijvoorbeeld parameters of configuratie aan te passen;
 • Je weet de urgentie van de problemen in te schatten;
 • Je registreert de gegevens in het incident management systeem Sales Force;
 • Je legt het probleem en aanvullende informatie indien nodig vast in het incident management systeem JIRA voor tweede- en derdelijns support. Je controleert of de informatie compleet is en waar nodig, vraag je de klant om aanvullende informatie;
 • Je werkt nauw samen met andere afdelingen en levert input voor verbeterpunten.

Functievereisten

 • Een afgeronde mbo- of hbo-opleiding in een technische richting en je hebt bij voorkeur relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt affiniteit met software en applicaties, waaronder algemene kennis van integraties tussen systemen zoals Application Programming Interface (API’s) of bent bereid om deze kennis op te doen;
 • Je bent klantgericht, communicatief, gestructureerd en houdt het overzicht in hectische situaties;
 • Je beheerst de Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling; Duits is een pre;
 • Je bent bereid om, indien nodig, af en toe klanten te bezoeken.

Aanbod

 • Een goed salaris tussen de €3000 en €4250, gebaseerd op je kennis en ervaring, en maar liefst 40 vakantiedagen;
 • Optimale werktijden voor een goede werk-privé balans;
 • Heerlijke lunch in ons restaurant Steely’s;
 • Iedere dag gratis fruit;
 • Veel mogelijkheden om door te groeien en te ontwikkelen;
 • Bruisende activiteiten – het hele jaar door!

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Bij Voortman hechten we veel waarde aan innoveren. De rol die software en applicaties in onze oplossingen speelt, wordt hierdoor steeds groter. Om alle vragen die onze klanten hebben op dit gebied zo snel mogelijk te beantwoorden en hen te voorzien van de juiste informatie en oplossingen, willen we ons Customer Service team graag uitbreiden. Heb jij kennis van de applicaties en hoe integraties tussen systemen werken? En ben je klantgericht en stressbestendig? Dan zoeken wij jou als onze nieuwe Applicatie Support Engineer!


Werken bij Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000