Area Sales Manager

Ben jij een dealmaker? Een commercieel talent met een enorme drive? Voortman Steel Group is op zoek naar een Area Sales Manager voor de regio Scandinavië en Baltische Staten, zij willen graag verder groeien in de regio met hun geavanceerde staalbewerkings machines en kunnen jouw expertise daar goed gebruiken.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-6-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je wordt verantwoordelijk voor het uitbreiden van ons klantenbestand in Scandinavië en de Baltische Staten. Je volgt leads op en bent op effectieve wijze bezig de (potentiële) klanten enthousiast te maken over ons productportfolio. Dit betekent dat je zeker 10- 15 werkdagen per maand bij de klanten te vinden bent. De overige tijd ben je bezig op onze prachtige locatie in Rijssen, waar je de klanten op jouw beurt een kijkje bij ons laat nemen met als doel natuurlijk er een mooie deal uit te halen.


Samen met onze Sales director stel je verkoopdoelstellingen op. Om deze doelstellingen te behalen krijg je veel vrijheid om je creativiteit in te zetten. Onze eigen travelafdeling staat tot je beschikking om je zakenreizen te boeken en ook om alles te regelen rondom het verwelkomen van de internationale klanten. Mede hierdooor kun jij al je effort steken in het bouwen van een ijzersterke klantrelatie. Belangrijk is dat je snapt hoe de handel wordt gedreven in deze landen én dat je technische affiniteit hebt. Je moet tenslotte wel weten wat je verkoopt en de klant uitgebreid kunnen informeren. Vanzelfsprekend heb je veel ruggespraak met je gedreven collega's van de afdelingen accountmanagement, sales support en Sales engineering.


In het kort:

 • Je zoekt naar nieuwe verkoopmogelijkheden en uitbreiding van het klantenbestand en onderhoudt daarnaast de bestaande klantrelaties;
 • Je kent de klantbehoeften en – processen, signaleert kansen en bent op de hoogte van de markttrends op gebied van onder andere technologie, concurrentie en prijs;
 • Je beheert en onderhoudt klantdossiers, waarin je bezoek- en verkoopactiviteiten, salesforecasts en doelstellingen bijhoudt;
 • Je staat in nauw contact met de afdeling Product Management over productontwikkeling op basis van de klantbehoefte en schakelt snel met de Project Manager over jouw klantdossier;
 • Je blijft jezelf ontwikkelen bijvoorbeeld door zelfstudie op het gebied van product, markt en organisatiekennis.

Functievereisten

 • Enkele jaren werkervaring in een commerciële functie;
 • Je kunt moeiteloos communiceren in het Engels;
 • Je hebt een enthousiaste persoonlijkheid en groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Een jager bij wie sales in het bloed zit en die een stevige positie aan kan nemen als representative van ons mooie Voortman merk!

Aanbod

 • Een uitstekende kans om jezelf als verder te ontwikkelen op commercieel gebied;
 • Een goed salaris tussen de € 4.000,- en € 6.500,- gebaseerd op wat je meebrengt aan ervaring;
 • Een representatieve auto van de zaak;
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve staalbewerkingsmachines voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie en bieden de meest complete service. En dat doen we voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000