Project engineer mechanisch

Voortman Steel Group is op zoek naar een Project engineer mechanisch. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Bij Voortman Steel Machinery maken we de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces blijft iedere keer weer een mooie uitdaging. Om het proces van order tot oplevering hiervan goed te laten verlopen zoeken wij een Project Engineer Mechanisch.


Als een klantproject is aangenomen wordt het klantproject gestart met een kick-off. Tijdens deze kick-off worden de specifieke wensen en specificaties van het project besproken. Na deze kick-off start je als Project Engineer Mechanisch met het ontwerpen van de klant lay-out waarin je de eerste schets maakt en  dit hierna ter goedkeuring terugkoppelt aan de klant. Na goedkeuring van de lay-out start je met het maken van een gedetailleerde tekening en het bestellen van klant specifieke onderdelen. Je maakt tot in detail de tekeningen voor de montage en productie afdeling en levert de juiste benodigde producten hiervoor aan. De tekeningen die je maakt gedurende het project worden gemaakt met Autocad. Je houdt in de tekening ook rekening met de Installatie en de Commissioning van de machinelijn. Ook maak je gebruik van  andere applicaties zoals SolidEdge, SAP en Excel om informatie af te lezen en/of te verwerken. Ook na de aflevering bij de klant blijf je het aanspreekpunt bij vragen of verzoeken op mechanisch vlak.  


In deze functie ga je de afdeling Worksoffice versterken, wat het bedrijfsbureau van Voortman is. Binnen deze afdeling werk je intensief samen met ongeveer 20 collega’s, waaronder werkvoorbereiders, project engineers en planners. Je zorgt voor een goede overdracht naar de afdelingen Assembly en Commissioning en je bent het aanspreekpunt voor de vragen die betrekking hebben op het mechanische ontwerp van het klantproject. Ook is er de mogelijkheid om mee te gaan naar één van onze klanten in Nederland of ergens wereldwijd. Daarmee zie je in de praktijk wat je zelf getekend hebt en ook het directe resultaat van je eigen werk. Een dynamische baan met veel verantwoordelijkheid, waarin techniek centraal staat.


Wat ga je doen?

 • Samen met een multidisciplinair team en de projectmanager bespreek je het project en bepaal je de technische uitvoering hiervan.
 • Je ontwerpt de gehele machinelijn in Autocad en hebt de mogelijkheid om dit ook in de praktijk te zien.
 • Tijdens de assemblage en de installatie ben jij het aanspreekpunt voor het mechanische ontwerp.
 • Je bent verantwoordelijk voor de  mechanische uitvoering, van kleine tot grote projecten.

Functievereisten

 • Een afgeronde mbo niveau 4 opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde etc. Ervaring vanuit werk of stage in een productieomgeving is een pré;
 • Je bent communicatief vaardig in Nederlands en Engels;
 • Je hebt kennis van Autocad of een vergelijkbaar systeem;
 • Je kan goed omgaan met verandering, bent stressbestendig en weet overzicht te houden;
 • Je bent een oplossingsgerichte denker. Je komt niet alleen met een kortetermijnoplossing, maar bent in staat knelpunten structureel op te lossen en processen te optimaliseren.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. Daarnaast bieden we:

 • Een goed salaris.
 • 40 vakantiedagen.
 • Doorgroeimogelijkheden.
 • Opleidingsmogelijkheden.
 • Gezellige personeelsactiviteiten.
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000