Project Inkoper

Voortman Steel Group is op zoek naar een Project Inkoper. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Bij Voortman Steel Machinery bedenken en maken we de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalverwerkende industrie. De doorlooptijd van R&D projecten wordt steeds korter en daardoor is een goede relatie met leveranciers (preferred suppliers) en leen snelle en betrouwbare toelevering van materialen zeer belangrijk. Door de groei van het aantal R&D projecten zijn wij op zoek naar een Project Inkoper die de afdeling Inkoop behartigd binnen nieuwe ontwikkel projecten.


Als project Inkoper ben jij nauw betrokken bij ontwikkelprojecten en verantwoordelijk voor het volledig voorzien van alle benodigde materialen tijdens de verschillende milestones. Samen met collega’s van de afdeling ga jij leveranciers zoeken en selecteren. Je stemt afspraken met hen af en zorgt ervoor dat de stamgegevens altijd up-to-date zijn in ons ERP systeem. Jij zorgt ervoor dat koop- en maakdelen tijdig besteld en geleverd worden tegen de juiste prijs en kwaliteit. Bij afwijkingen overleg je dit met de leverancier en de Projectleider R&D en eventueel onderneem je actie(s) richting de leverancier of Projectleider. Continu monitor je de performance van de supply chain, signaleer je tijdig eventuele risico’s en weet je hierop te anticiperen. Als vertegenwoordiger van Voortman Steel Machinery bouw en onderhoud je relaties met leveranciers, heb je regelmatig overleg en zorg je voor actuele prijsinformatie t.a.v. de calculatie voor prototypes en serieprijzen. Naast de nieuwe ontwikkelingen zit je ook in het wijzigingsteam en neem je actief deel. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan het verder optimaliseren en automatiseren van onze inkoopprocessen. Eventuele inkoop of logistieke optimalisaties bespreek je samen met de Manager Inkoop en vervolgens ben je betrokken bij de implementatie.


Als Project Inkoper kom je te werken in een jong en hecht team. Er worden regelmatig team(building)uitjes georganiseerd om elkaar nóg beter te leren kennen. Maar naast de gezelligheid staat iedereen er altijd als het moet en kent iedereen een enorme drive!


Wat ga je doen?

 • Je zoekt en selecteert leveranciers i.s.m. Manager Inkoop.
 • Je zorgt voor optimale inkoopcondities (prijs, levertijd, kwaliteit) voor R&D-ontwikkelingen.
 • Continue monitoren van de voortgang en bij eventuele afwijkingen anticipeer jij hierop.
 • Leveranciersmanagement is een belangrijk aspect. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van relaties alsmede het opstellen en uitvoeren van gezamenlijke actieplannen.
 • Zorgdragen voor actuele prijsinformatie van voor- en nacalculatie van R&D productie orders i.s.m. Cost Engineer.
 • Zorgdragen voor een up to date masterdata in ons ERP systeem.
 • Je levert een bijdrage aan het correct opvolgen van wijzigingen.
 • Je denkt mee en doet verbetervoorstellen ten behoeve van inkoop en logistieke processen.
 • Je levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de inkoopafdeling.

Functievereisten

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau. Bij voorkeur heb je een afgeronde opleiding in een technische, logistieke of commerciële richting.
 • Je hebt relevantie werkervaring binnen een technische productieomgeving.
 • Je bent in het bezit van diploma’s Nevi 1 & Nevi 2, of bent bereid om deze te halen.
 • Beheersing van de Engelse taal, Duits is een pré.
 • Je bent communicatief vaardig, beschikt over helicopterview en je hebt een scherp oog voor details.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. Daarnaast bieden we:

 • Een goed salaris.
 • 40 vakantiedagen.
 • Doorgroeimogelijkheden.
 • Opleidingsmogelijkheden.
 • Gezellige personeelsactiviteiten.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000