Inside Sales Engineer

Voortman Steel Group is op zoek naar een Inside Sales Engineer. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Wij zijn op zoek naar een Inside Sales Engineer om ons sales team te versterken. Als Inside Sales Engineer ondersteun je onze internationale Sales Managers tijdens het verkooptraject van onze machines.


In deze rol ben je verantwoordelijk voor het maken van lay-outs van machine opstellingen, waarbij je rekening houdt met de technische eisen van de klant en de beschikbare ruimte. Hierbij moet je in staat zijn om technische tekeningen en schematische weergaven te maken en deze efficiënt te communiceren aan onze Sales Managers en klanten. Verder houd je je bezig met het opstellen van correcte offertes, opdrachtbevestigingen, calculaties en tijds/capaciteitsberekeningen.


Kortom, ben jij geïnteresseerd om samen met jouw collega’s de klant te ondersteunen tijdens het verkooptraject? Dan ontmoeten we je graag!


Wat ga je doen?

 • Ontwerpen van een technische oplossing op basis van input van de Sales Managers en de klant;
 • Analyseren van de aanvraag op kansen en risico's waarbij je rekening houdt met financiën, techniek en organisatie;
 • Verwerken van de technische oplossing en offerte in het systeem;
 • Overdragen van verkochte projecten aan de interne organisatie.

Functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde MBO 4 opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde, Mechatronica of vergelijkbare technische richting en hebt commerciële affiniteit;
 • Je hebt een goede beheersing van AutoCAD;
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent gedisciplineerd, toont initiatief en bent resultaatgericht;
 • Je kunt je inleven in het denkproces van de klant en de bijbehorende vraag.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. Daarnaast bieden we:

 • Een goed salaris.
 • 40 vakantiedagen.
 • Doorgroeimogelijkheden.
 • Opleidingsmogelijkheden.
 • Gezellige personeelsactiviteiten.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000