Project Engineer Elektro

Voortman Steel Group is op zoek naar een Project Engineer Elektro

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-3-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Bij Voortman Steel Machinery maken we de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces blijft iedere keer weer een mooie uitdaging. Om het proces van order tot oplevering hiervan goed te laten verlopen zoeken wij een Project Engineer Elektro.


Ieder klantproject start met een kick-off, waarbij alle disciplines aanwezig zijn. Tijdens deze kick-off bespreken we de specifieke wensen van de klant, de specificaties van het project en het ontwerp. Jij bent vervolgens verantwoordelijk voor de gehele elektrotechnische besturing van de te leveren machines en systemen, waarbij je rekening houdt met de Assemblage en de Commissioning ervan. Daarnaast zorg je voor een optimale procesflow met als resultaat een maximale output. Deze procesflow loopt van de kick-off tot en met de afronding van het klantproject. Je werkt hierbij nauw samen met de Project Manager.


Het klantschema wat je als Project engineer oplevert word in hoge mate automatisch gegenereerd. Je maakt hier gebruik van EEC en Eplan. In EEC zijn alle modulen die we gebruiken voorgeprogrammeerd op onze engineeringsafdeling. Het klant specifieke deel van het schema maak je in Eplan.


In deze functie zit je niet alleen op kantoor, maar ben je ook regelmatig op de werkvloer te vinden. Je zorgt voor een goede overdracht naar Assemblage en Field Service en bent het aanspreekpunt voor technische vragen. Een baan met veel verantwoordelijkheid, waarin techniek centraal staat.


Wat ga je doen?

 • Je stemt de technische uitvoering af met de Project Manager en het multidisciplinaire team.
 • Je signaleert technische knelpunten in het project en zorgt voor de (interne) uitbesteding van speciaal werk.
 • Je maakt klant specifieke keuzes in het elektrisch ontwerp passend binnen het hoofdontwerp van de machines en werkt dit uit in Eplan.
 • Je configureert klant specifieke veiligheidsvoorzieningen.
 • Tijdens de assemblage en de installatie ben jij het aanspreekpunt voor het elektrotechnische ontwerp.

Functievereisten

 • Een afgeronde mbo niveau 4 opleiding in de richting Elektrotechniek met ervaring in een productieomgeving, opgedaan tijdens werk of stages.
 • Je hebt ervaring met Eplan of een vergelijkbaar systeem.
 • Je bent communicatief vaardig en weet de juiste mensen binnen de organisatie te vinden.
 • Je bent een oplossingsgerichte denker. Je komt niet alleen met een kortetermijnoplossing, maar bent in staat knelpunten structureel op te lossen en processen te optimaliseren.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. Daarnaast bieden we:

 • Een goed salaris.
 • 40 vakantiedagen.
 • Doorgroeimogelijkheden.
 • Opleidingsmogelijkheden.
 • Gezellige personeelsactiviteiten.
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Machinery. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000