Junior Business Developer

Bij Voortman Steel Machinery ontwikkelen we machines voor de staalverwerkende industrie. Dit doen we voor klanten over de hele wereld. Ons product portfolio is continu in ontwikkeling om in te kunnen spelen op de wensen en behoeften vanuit de markt. Om ervoor te zorgen dat ons salesteam op de hoogte is van alle ins en outs van nieuwe producten zijn wij op zoek naar een Junior Business Developer.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-3-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Junior Business Developer ondersteun je de Sales Managers in het voorzien van de juiste informatie. Je bent daarom een belangrijk schakel in het sales proces. Jij verdiept je in ons productportfolio en kent  de Unique Buyer Reasons van onze machines t.o.v. de concurrentie. Daarnaast heb je veel contact met collega’s binnen sales en productmanagement om kennis op te halen over onze eigen machines, maar ook die van concurrenten. Je hebt contact over het salesproces en weet precies aan welke informatie klanten behoefte hebben. Deze informatie structureer jij in de salestool. Deze salestool ben jij dan ook volledig verantwoordelijk voor. Met collega’s van marketing, zoals visual designers, zorg jij er voor dat dit er ook visueel goed uitzet. Hiermee zorg je er voor dat onze Internationale Sales Managers het juiste verkoopmateriaal beschikbaar hebben.


Vanuit deze rol kun jij gemakkelijk doorgroeien binnen onze organisatie. Je kunt je verder ontwikkelen binnen Business Development, maar ook Sales Engineer, Product Manager of Sales Manager.


Wat ga je doen?

 • Je verdiept je in onze machines, software en services portfolio zodat je altijd de juiste informatie paraat hebt.
 • Je structureert de content in onze salestool Showpad en vult deze aan, zodat onze (internationale) Sales Managers het juiste verkoopmateriaal beschikbaar hebben. Je verzamelt de benodigde input proactief bij je collega’s van onder andere Sales, Marketing en Product Management.
 • Je bent volledig verantwoordelijk voor de applicatie Showpad en je ondersteunt het salesteam bij het gebruik van deze en andere sales tools, zodat we hier het maximale resultaat uit halen.
 • Je analyseert het verkoopproces en weet aan welke informatie de klant behoefte heeft in de verschillende fasen van het aankoopproces (de customer journey).

Functievereisten

 • Een afgeronde HBO opleiding in de richting Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of een vergelijkbare technisch (commerciële) opleiding.
 • Je bent creatief, proactief en ondernemend.
 • Je kunt goed communiceren en je weet de informatiebehoefte duidelijk te formuleren.
 • Je helpt graag anderen om zo samen een maximaal resultaat neer te zetten.
 • Je beheerst de Engelse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. Daarnaast bieden we:


 • Een goed salaris.
 • 40 vakantiedagen.
 • Doorgroeimogelijkheden naar verschillende functies.
 • Opleidingsmogelijkheden.
 • Gezellige personeelsactiviteiten.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000