Electrical Engineer

Voortman Steel Group is op zoek naar een Electrical Engineer. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-10-2022
Aantal uur
0
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Van kleine, relatief eenvoudige bewerkingsmachines tot grote complexe machinelijnen: bij Voortman bedenken, ontwikkelen en bouwen we iedere machine zelf. Onze multidisciplinaire projectteams zetten innovatieve en creatieve ideeën om in hoogwaardige technologische oplossingen. Voor de ontwikkeling van deze machines en machinelijnen zijn wij op zoek naar een Electrical Engineer.


Als Electrical Engineer maak je deel uit van zo’n team. Je bent actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe machines of zoek je steeds naar mogelijkheden om onze bestaande machines te verbeteren. Je bent verantwoordelijk voor het elektrotechnische ontwerp, waarbij je rekening houdt met de vastgestelde specificaties en richtlijnen. Hiervoor maak je gebruik van de modernste technieken en de nieuwste tools op het gebied van Electrical Engineering. Je denkt met ons mee over hoe we deze tools, zoals ProPanel 3D, zo optimaal mogelijk kunnen inzetten. In ProPanel zetten wij alle elektrotechnische ontwerpen om in een 3D-model. Dit wordt later binnen onze panelenbouw gebruikt voor de opbouw van de besturingskasten. Maar ook Service Engineers kunnen dit ontwerp oproepen op locatie bij een klant, door een QR-code te scannen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe technieken die we kunnen inzetten en hierin denk jij dan ook mee. Verder denk je mee over hoe we onze werkwijze kunnen verbeteren en lever je input voor de technische documentatie.


Je werkt samen met de Lead Engineer aan het technische ontwerp en je bespreekt je werkzaamheden met de Projectleider. Omdat je nauw betrokken bent bij de bouw van de machine, kun je eventuele verbeteringen direct doorvoeren. Jij bent verantwoordelijk voor het testtraject van de machine en bepaalt wanneer deze op elektrotechnisch gebied wordt vrijgegeven. Samen met je collega’s zorg je voor de oplevering van een optimaal functionerende Voortman-machine of het goed onderhouden van bestaande machines!


Wat ga je doen?

  • Je vertaalt de functionele specificaties en richtlijnen naar een elektrotechnisch ontwerp voor de machine.
  • Je adviseert over de elektrische aspecten van het ontwerp.
  • Je bent verantwoordelijk voor het testtraject, waarbij je de machine goedkeurt of waar nodig verbeteringen doorvoert.
  • Je hebt je eigen specialisme op het gebied van electrical engineering en bent een sparringpartner binnen het team.
  • Je onderhoudt de automatisering van ons platform en werkt aan optimalisatie van tools en methodieken.
  • Je denkt mee over verbeteringen in elektrische schema’s, tools en documentatie en je werkt mee aan de ontwikkeling van standaarden.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000