Mechanical Engineer

Voortman Steel Group is op zoek naar een Mechanical Engineer. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-10-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Bij Voortman Steel Machinery ontwikkelen wij CNC- gestuurde machines voor de staalverwerkende industrie. Dit doen we allemaal in eigen huis, van concept tot prototype en het uiteindelijk versturen en installeren bij klanten wereldwijd. We zijn voorloper binnen de industrie en zijn gericht op innovatie. Voor het ontwikkelen van nieuwe machines en onderhouden van bestaande machines zijn wij op zoek naar Mechanical Engineers.


Binnen ons engineering team bestaan er twee verschillende disciplines, namelijk Product Support en Research & Development. Aan de hand van jouw kennis en ambities word je ingezet op één van deze disciplines. Bij R&D ben jij verantwoordelijk voor het mechanische (her)ontwerp van componenten en subassemblages. Dit ontwerpproces begint bij een schets en loopt tot een goed werkende machine. Je bent dus niet alleen aan het tekenen, maar je bent ook letterlijk in de productie aan het testen om oplossingen te valideren. Je wordt hierbij uitgedaagd om, naast de techniek en functionaliteit, ook na te denken over de kostprijs en de maakbaarheid. Dit geeft een extra dimensie aan je werk waardoor je veel kennis opdoet over onze verschillende machines. Bij Product Support houd jij je bezig met de bestaande machines. De machines die we ontwikkeld hebben moeten steeds geoptimaliseerd worden. Daarbij kun je denken aan nieuwe componenten, het toevoegen van nieuwe functionaliteiten, kostenbesparing etc. Hiervoor voer je wijzigingen door en als er een probleem bij de klant ontstaat dat niet opgelost kan worden door onze eigen Support of Serviceafdeling, dan komt het team van Product Support in actie.


We zijn een dynamisch team met een hoog ambitieniveau. Elke uitdaging grijpen we dan ook met beide handen aan en samen vinden we altijd een oplossing. We werken hard en zijn trots op wat we doen, maar we vergeten niet om ook plezier te maken. Niet alleen tijdens ons werk, maar ook naast ons werk ondernemen we activiteiten met elkaar.


Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het mechanische (her)ontwerp van machines.
 • Dagelijks signaleer je verbeteringen door je eigen waarnemingen of door signalen vanuit je collega’s.
 • Deelnemen aan verschillende multidisciplinaire project overleggen. Je hebt een adviserende rol inzake de mechanische aspecten voor het (concept) ontwerp
 • Je toetst en controleert of het ontwerp voldoet aan de gestelde specificaties.

Functievereisten

 • Een afgerond hbo of wo opleiding in de richting Werktuigbouwkunde, Mechatronica of vergelijkbaar.
 • Je hebt relevante stage-ervaring opgedaan bij voorkeur in de machinebouw.
 • Creatief, aandacht voor details en kwaliteitsgericht zijn competenties die jou omschrijven.
 • Vanwege ons internationale karakter beheers je de Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. Daarnaast bieden we:

 • Een goed salaris.
 • 40 vakantiedagen.
 • Doorgroeimogelijkheden.
 • Opleidingsmogelijkheden.
 • Gezellige personeelsactiviteiten.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000