Sales Engineer

Ga jij als Sales Engineer technisch inhoudelijk verdiepen in het machine portfolio van Voortman Steel Group en combineer je jouw technische kennis met de commercialisatie van hun producten? Bekijk dan deze vacature!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-2-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Welkom in ons team

Bij Voortman Steel Machinery ontwikkelen wij ons van klassieke machinebouwer naar totaal leverancier van geautomatiseerde productielijnen. Hierbij verdiepen we ons in de wens van de klant en kijken we naar nieuwe technologie die we kunnen toepassen in onze machines en machinelijnen. We willen voorop blijven lopen in de markt en daarom is continu blijven innoveren voor ons belangrijk. Onze afdeling Product Management houdt zich hier mee bezig en voor deze afdeling zijn wij op zoek naar een Sales Engineer.


Als Sales Engineer ga jij je technisch inhoudelijk verdiepen in ons machine portfolio en combineer je jouw technische kennis met de commercialisatie van onze producten. Je werkt daarvoor nauw samen met onze Product Managers en Sales Managers. Je bezoekt samen met de Sales Managers onze (potentiële) klanten. Daarbij ondersteun je de Sales Manager met jouw technische bagage en breng jij de wensen en behoeften vanuit de markt in beeld. Samen met de Product Managers volg je nieuwe technologische ontwikkelingen en dit wordt vertaalt naar nieuw te ontwikkelen machines of de doorontwikkeling van bestaande machines. Zodra er een prototype klaar is, ga je samen met product management de lancering van de nieuwe machine plannen en bepalen hoe dit gecommercialiseerd moet gaan worden. Je brengt in kaart wat de (technische) unique selling points zijn en in welke markten de machine ingezet kan worden. Je vertaalt de technisch inhoud naar verkoop- en marketingdocumentatie en tools die de Sales Managers gebruiken bij verkoopgesprekken. Jij zorgt er dus samen met je collega’s voor dat onze nieuwe machines en machinelijnen een wereldwijd succes worden.


Als Sales Engineer heb je een afwisselende en uitdagende baan, waarbij je met veel stakeholders contact hebt. Zowel intern als extern. Vind jij het leuk om zowel technische als commercieel bezig te zijn en wil jij je door ontwikkelen naar Product Manager of Sales Manager? Neem dan contact met ons op voor meer informatie, of solliciteer direct!


Wat ga je doen?

  • Je bezoekt klanten samen met de Sales Manager, waarbij jij hen ondersteunt met je technische bagage. Daarnaast ondersteun je de Sales Managers tijdens een klantbezoek aan ons Experience Center.
  • Samen met onze Sales Managers vertegenwoordig je Voortman op beurzen en evenementen.
  • Je bent samen met de Product Managers verantwoordelijk voor de commercialisatie van onze nieuwe ontwikkelingen.
  • Je bent verantwoordelijk voor de technische inhoud van verkoop- en marketingdocumentatie t.b.v. de Sales Managers.
  • Je bent verantwoordelijk voor de tools die verkoop gebruikt in hun klantgesprekken en ondersteunt het salesteam bij het gebruik van deze sales tools, zodat we hier het maximale resultaat uit halen.
  • Je levert technische kennis aan Sales, Inside Sales en Marketing
  • Je ontwikkelt trainingen, zodat (nieuwe) Salesmedewerkers en dealers ons productportfolio op de juiste manier weten te presenteren en kunnen anticiperen op de complexe vraagstukken van klanten.

Functievereisten

  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in een technische richting, bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Mechatronica of vergelijkbaar.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je bent ambitieus, ondernemend en flexibel ingesteld.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van eenieder van ons. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Onze mensen vormen de basis van onze organisatie. Aan ons de taak de juiste mensen te vinden en deze op de juiste plek te zetten. Doen waar je goed in bent, dan bereiken we samen het beste resultaat! Wij besteden dan ook veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ook hechten wij veel waarde aan een goede werk-privé balans. Maar ook het ondernemersbloed stroomt door onze organisatie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden en daar kun jij een belangrijke bijdrage aan leveren met jouw kennis en ervaring!

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Machinery. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000