Electrical Engineer

Voortman Steel Group is op zoek naar een Electricial Engineer

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-9-2020
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Van kleine, relatief eenvoudige bewerkingsmachines tot grote complexe machinelijnen: bij Voortman bedenken, ontwikkelen en bouwen we iedere machine zelf. Onze multidisciplinaire projectteams zetten innovatieve en creatieve ideeën om in hoogwaardige technologische oplossingen. Zij bepalen het ontwerp en ontwikkelen de machine, die onze monteurs vervolgens gaan bouwen. Als Electrical Engineer maak je deel uit van zo’n projectteam. Je bent dan ook actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe machines. Daarnaast zoek je steeds naar mogelijkheden om onze bestaande machines te verbeteren. Je bent verantwoordelijk voor het elektrotechnische ontwerp, waarbij je rekening houdt met de vastgestelde specificaties en richtlijnen. Je maakt gebruik van de modernste technieken en de nieuwste tools op het gebied van Electrical Engineering. Je denkt met ons mee over hoe we deze tools, zoals ProPanel, zo optimaal mogelijk kunnen inzetten. Verder denk je mee over hoe we onze werkwijze kunnen verbeteren en lever je input voor de technische documentatie. Je werkt samen met de Lead Engineer aan het technische ontwerp en je bespreekt je werkzaamheden met de Projectleider. Omdat je nauw betrokken bent bij de bouw van de machine, kun je eventuele verbeteringen direct doorvoeren. Jij bent verantwoordelijk voor het testtraject van de machine en bepaalt wanneer deze op elektrotechnisch gebied wordt vrijgegeven. Samen met je collega’s van het projectteam zorg je voor de oplevering van een optimaal functionerende Voortman-machine!


Wat ga je doen?

 • Je vertaalt de functionele specificaties en richtlijnen naar een elektrotechnisch ontwerp voor de machine.
 • Je adviseert over de elektrische aspecten van het ontwerp.
 • Je bent verantwoordelijk voor het testtraject, waarbij je de machine goedkeurt of waar nodig verbeteringen doorvoert.
 • Je hebt je eigen specialisme op het gebied van electrical engineering en bent een sparringpartner voor het electrical engineers team.
 • Je onderhoudt de automatisering van ons platform en werkt aan optimalisatie van tools en methodieken.
 • Je denkt mee over verbeteringen in elektrische schema’s, tools en documentatie en je werkt mee aan de ontwikkeling van standaarden.

Functievereisten

 • Een afgeronde mbo- of hbo-opleiding Elektrotechniek of vergelijkbaar.
 • Een aantal jaren werkervaring als Electrical Engineer is een pre.
 • Je hebt affiniteit met automatisering.
 • Je bent nauwkeurig en hebt oog voor kwaliteit. Daarnaast denk je graag out of the box.
 • Je bent communicatief vaardig en werkt graag in teamverband.
 • Binnen het projectteam heb je een adviserende rol naar je collega’s.
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Onze mensen vormen de basis van onze organisatie. Aan ons de taak de juiste mensen te vinden en deze op de juiste plek te zetten. Doen waar je goed in bent, dan bereiken we samen het beste resultaat! Wij besteden daarom veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Verder hechten wij veel waarde aan een goede werk-privébalans. Maar ook het ondernemersbloed stroomt door onze organisatie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden en daaraan kun jij een belangrijke bijdrage leveren met jouw kennis en ervaring!

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën. We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld. Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen; het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Group. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000