Software Engineer C# (Robotics)

Voortman Steel Machinery in Twente is op zoek naar een Software Engineer C# (Robotics) met werkervaring als Software Engineer in C#.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-3-2020
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Ons Robotics team ontwikkelt software voor machines met een robotarm. We hebben een aantal van deze machines die verschillende processen automatiseren, zoals het snijden of lassen van staal. Wij gebruiken hiervoor verschillende merken en typen robots, die we zo generiek mogelijk proberen aan te sturen. Aan jou de uitdaging om de software hiervoor op een logische manier op te bouwen. De ene dag schrijf je veel code, de volgende dag overleg je veel met collega’s. Geen dag is hetzelfde voor jou als Software Engineer C# bij Voortman! 


Onze ambitie is om Robotics in de toekomst verder te ontwikkelen en jij gaat hierin meedenken. Hiervoor werk je veel samen met de andere teams binnen onze softwareafdeling. Samen met Product Management en de Mechanical en Electrical Engineers bedenk je wat de robot allemaal moet kunnen en hoe we dit bereiken. Doordat we onze machines zoveel mogelijk in serie bouwen, kun je veel aandacht besteden aan kwaliteit en standaardisatie.


We werken in dezelfde ruimte en weten elkaar snel te vinden bij vragen of voor een kritische blik. Ook buiten ons werk zoeken we elkaar graag op. Bijvoorbeeld tijdens onze kata-sessies, georganiseerd door en voor software engineers, waarin we onze kennis delen. Maar we halen ook graag samen een frisse neus in de pauze en houden van een goed bakje koffie.


Wat ga je doen?

  • Dagelijks werk je in C# aan VACAM, ons in-house ontwikkelde softwarepakket voor machine- en systeemautomatisering.
  • De software die jij ontwikkelt in VACAM sluit aan op de software van de robotleverancier; jij bent verantwoordelijk voor de goede samenwerking tussen beide pakketten.
  • Je gaat dagelijks aan de slag met uitdagingen, bijvoorbeeld het voorkomen dat de robot ergens tegen aan botst (collision detection). Daarnaast zorg je ervoor dat de Robot een zo efficiënt mogelijk pad kiest.
  • We werken op basis van agile met tweewekelijkse iteraties, waarin we de geplande punten afwerken. Je denkt mee over de invulling van het agile werkproces binnen je team.

Functievereisten

  • Een afgeronde hbo-/wo-opleiding richting (Technische) Informatica, Computer Science of Technische Natuurkunde.
  • Relevante werkervaring als Software Engineer in C#.
  • Kennis van WPF en SQL is een pre. 
  • Een leergierige en proactieve houding, samen met je collega’s breng je onze software naar een hoger niveau. 
  • Iemand die graag in teamverband werkt, door kennis te delen leren we van elkaar!

Aanbod

Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van een ieder van ons.


Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren. Onze mensen vormen de basis van onze organisatie. Aan ons de taak de juiste mensen te vinden en deze op de juiste plek te zetten. Doen waar je goed in bent, dan bereiken we samen het beste resultaat! Wij besteden dan ook veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ook hechten wij veel waarde aan een goede werk-privé balans. Maar ook het ondernemersbloed stroomt door onze organisatie. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden en daar kun jij een belangrijke bijdrage aan leveren met jouw kennis en ervaring! Een mooie uitdaging die veel voldoening geeft wanneer we tegen elkaar kunnen zeggen: “Yes, het is ons weer gelukt!”.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Group

De Voortman Steel Group bestaat uit twee innovatieve en internationaal opererende ondernemingen, actief op verschillende markten. Waar nodig versterken deze elkaar en delen ze marktkennis om het productieproces constant te kunnen verbeteren. Voortman Steel Machinery houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen en produceren van CNC-gestuurde staalbewerkingssystemen. Voortman Steel Construction realiseert staalconstructies met uiteenlopende toepassingen, levert en monteert dak- en wandbeplating en verzorgt de turnkey bouw van bedrijfspanden. Twee divisies met verschillende producten, processen en collega’s. Hierdoor bieden wij een grote diversiteit aan functies en veel ontwikkelingsmogelijkheden binnen onze organisaties. Daarnaast is er sprake van één grote gemene deler: Voortman is een jonge organisatie met een informele cultuur en een continue focus op groei en innovatie. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rijssen, Overijssel. Maar met ruim 500 collega’s zijn we werkzaam over de hele wereld. Allemaal ervaren wij een organisatie met open communicatie, korte lijnen en een hoge betrokkenheid van directie en collega’s door een hechte multidisciplinaire samenwerking. Op deze manier werken wij elke dag met trots, passie en plezier voor onze klanten en opdrachtgevers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Machinery. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? 


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000