Afstuderen: Automatiseren voor- en nacalculatie

Voortman Steel Construction is op zoek naar Afstuderen: Automatiseren voor- en nacalculatie

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-4-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Van staalconstructies tot complete gebouwontwerpen; alles komt bij ons voorbij. We werken met programma’s als Tekla, IDEA, DLUBAL Rfem en Technosoft. Dankzij de steeds verdergaande automatisering kunnen we nog efficiënter werken. En BIM heeft ervoor gezorgd dat we onze projecten nog beter kunnen visualiseren.


Als we een aanvraag hebben gekregen waarvoor wij een aanbieding willen maken, dan maken we op basis van de uitgangsstukken die dan bekend zijn een 3D-model in Tekla waarmee wij onder andere onze prijs bepalen. Na opdracht zien wij vaak dat stukken in de uitvoeringsfase afwijken van de uitgangsstukken die in de salesfase gebruikt zijn.


In de huidige situatie worden de verschillen tussen salesfase en uitvoeringsfase in kaart gebracht door middel van lijsten en/of tekeningen. Dit is een tijdrovend proces waarbij verschillen ook nog wel eens over het hoofd gezien kunnen worden.


De afstudeeropdracht is het bedenken van een methode waarmee het 3D-model van de salesfase vergeleken kan worden met het model van de uitvoeringsfase. Daarnaast moeten de verschillen in kosten ook inzichtelijk worden.


De opdracht bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een methode bedenken waarmee de twee verschillende 3D-modellen eenvoudig met elkaar vergeleken kunnen worden.
  • Een methode bedenken hoe de kostenregels aan de twee verschillende modellen gekoppeld en met elkaar vergeleken kunnen worden.
  • Een methode bedenken hoe we de in kaart gebrachte verschillen eenvoudig kunnen communiceren met bijvoorbeeld een opdrachtgever.
  • De bedachte methodieken uitvoeren en implementeren.

Functievereisten

Hbo Bouwkunde of hbo werktuigbouwkunde

Aanbod

Bij Voortman staat iedereen voor elkaar klaar. We zijn een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van al onze medewerkers, stagiairs en afstudeerders. Tijdens je afstudeeropdracht krijg je een ervaren begeleider of coach toegewezen. Bevalt het van beide kanten goed? Dan gaan we graag met je in gesprek. En wie weet kom je na afloop wel bij ons werken!

  • Een afstudeervergoeding van €450,- bruto per maand.
  • Kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren.
  • Ook als afstudeerder maak je volledig deel uit van ons team. Dat vinden wij erg belangrijk.
  • Een erg leerzame afstudeerperiode bij onze innovatieve organisatie.
  • Alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw opdracht succesvol af te ronden.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Construction

Uitdagingen: daar houden we van. Ingewikkelde constructies of bouwen op een lastige plek: waar andere bedrijven liever ‘nee’ zeggen, stijgt bij ons het enthousiasme en beginnen onze hersenen op volle kracht te draaien. Met onze nuchtere insteek en ons motto ‘niets is onmogelijk’ gaan wij op zoek naar een oplossing. En als het dan uiteindelijk lukt, zijn wij misschien wel net zo blij als de klant. Van de lastigste projecten een succes maken; dat is in de loop der jaren een specialisme van ons geworden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Construction. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000