Afstuderen: Controle (BIM) modellen

Voortman Steel Construction is op zoek naar Afstuderen: Controle (BIM) modellen

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
29-4-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Op de afdeling engineering van Voortman Steel Construction (VSC) maken we momenteel gebruik van een zogenaamde clashcontrole in Solibri Model Checker. Dit is een computerprogramma dat geschikt is voor automatische controle van een model van een constructie. Voordat we een productiemodel vrijgeven voor productie, controleren we het op basis van regelsets geschreven binnen Solibri. Hierbij kijken we of het productiemodel dat door een engineer gemodelleerd is, afwijkingen (clashes) vertoont.


De basis voor de clashcontrole met de daarbij behorende regelsets is gelegd en geïmplementeerd binnen de engineering. Naar aanleiding van feedback van de gebruikers hebben we nu geconstateerd dat deze basis verder uitgebreid moet worden. Voor de uitvoering van deze opdracht ga je als volgt te werk:

  • Je inventariseert welke (clash)checks we verder moeten ontwikkelen en onderzoekt of deze te realiseren zijn binnen Solibri. Zo niet, dan moeten we een methodiek vinden die ervoor zorgt dat de betreffende check wel uitvoerbaar is binnen Solibri. 
  • Je schrijft regelsets binnen Solibri om de (clash)checks uit te kunnen voeren of je bedenkt een methodiek om te komen tot een (clash)check van een specifiek punt binnen Solibri.
  • Je ontwikkelt een dashboard op basis van gegevens uit de verschillende productiemodellen. De voor het dashboard benodigde gegevens zullen automatisch gegenereerd moeten worden vanuit de verschillende productiemodellen.
  • Dat wat je bedacht en gemaakt hebt, implementeer je binnen de afdeling.

Functievereisten

Hbo Bouwkunde

Aanbod

Bij Voortman staat iedereen voor elkaar klaar. We zijn een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van al onze medewerkers, stagiairs en afstudeerders. Tijdens je afstudeeropdracht krijg je een ervaren begeleider of coach toegewezen. Bevalt het van beide kanten goed? Dan gaan we graag met je in gesprek. En wie weet kom je na afloop wel bij ons werken!

  • Een afstudeervergoeding van €450,- bruto per maand.
  • Kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren.
  • Ook als afstudeerder maak je volledig deel uit van ons team. Dat vinden wij erg belangrijk.
  • Een erg leerzame afstudeerperiode bij onze innovatieve organisatie.
  • Alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw opdracht succesvol af te ronden.

Bedrijfsprofiel Voortman Steel Construction

Uitdagingen: daar houden we van. Ingewikkelde constructies of bouwen op een lastige plek: waar andere bedrijven liever ‘nee’ zeggen, stijgt bij ons het enthousiasme en beginnen onze hersenen op volle kracht te draaien. Met onze nuchtere insteek en ons motto ‘niets is onmogelijk’ gaan wij op zoek naar een oplossing. En als het dan uiteindelijk lukt, zijn wij misschien wel net zo blij als de klant. Van de lastigste projecten een succes maken; dat is in de loop der jaren een specialisme van ons geworden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Voortman Steel Construction. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Plaagslagen 16
7463 PH RIJSSEN
0548 - 539 000