Afdelingshoofd Constructie & Bouwkunde

Heb je een bouwkundige achtergrond en ben je in staat om een afdeling verder op te bouwen en werk je graag in een multidisciplinaire organisatie aan uitdagende projecten? Dan is Viro op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In deze gevarieerde en uitdagende functie staan techniek en leider- en ondernemerschap centraal. De afdeling Constructie & Bouwkunde heeft in totaal rond de 25 medewerkers waarvan ongeveer de helft binnen VIRO Hengelo werkt. Aan deze groep ga je leidinggeven met als doel om dit team verder uit te bouwen. Je krijgt veel vrijheid om daarin zelf het beleid, de strategie en de doelen uit te zetten passend bij de missie en visie van VIRO. Als Afdelingshoofd Constructie & Bouwkunde ben je primair verantwoordelijk voor het algemene functioneren en de opbouw van de afdeling. Je draagt actief bij aan het coachen van de individuele medewerkers binnen je team en richt je tevens op de ontwikkeling en uitbreiding van het team als geheel. Je hebt veel contact met klanten en vindt gemakkelijk nieuwe contacten om de bestaande klantenkring uit te breiden. Je bent hierbij ook goed in staat om kansen in de markt te signaleren en optimaal te benutten. Kortom, een afwisselende en uitdagende functie voor een ondernemende leider met bouwkundige en constructieve kennis.

Functievereisten

 • Een afgeronde technische opleiding op minimaal hbo-niveau
 • Relevante kennis en beschikking over een relevant netwerk
 • Een ondernemende en communicatief sterke persoonlijkheid
 • Een resultaat-, kwaliteits- en klantgerichte instelling
 • Aantoonbare ervaring in het leiden van een team
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift

Aanbod

 • Hightech projecten met veel ruimte voor innovatieve en duurzame ideeën
 • Enthousiaste, vakkundige collega’s en een open, prettige sfeer
 • Regie over je eigen carrière via onze VIRO Academy
 • Prima mogelijkheden en faciliteiten om thuis te werken, inclusief thuiswerkvergoeding
 • 35 vakantiedagen
 • Vergoeding voor het woon – werkverkeer
 • Uitstekende pensioenvoorziening bij Nationale Nederlanden
 • Collectieve zorgverzekering via VGZ
 • Onze actieve personeelsvereniging zorgt voor de nodige ontspanning en voor mooie verhalen bij de koffieautomaat

Bedrijfsprofiel VIRO

VIRO is een open en vooruitstrevend ingenieursbureau: we helpen onze klanten om succesvolle verbindingen te maken tussen technologie, ambitie, innovatie en prestatie. We zijn gespecialiseerd in Product Engineering, Machinebouw en Industriële Projecten. Hierbinnen richten we ons op engineering en projectmanagement. Met een daadkrachtige combinatie van expertises en ervaringen helpen we onze klanten om grenzen te verleggen en prestaties te verbeteren. Dit doen we internationaal met vestigingen in Nederland, België en Duitsland.


De afdeling Constructie & Bouwkunde werkt aan uiteenlopende vraagstukken binnen de industriële bouw en utiliteits- en woningbouw. Het team bestaat uit zelfstandige projectleiders en gemotiveerde constructeurs en tekenaars. Onze klantenbestand is zeer divers, van afvalverwerkers, staalbouwers en productiebedrijven (food, chemie, etc.),tot architectenbureaus, aannemers en projectontwikkelaars. Op dit moment is bij veel van onze klanten de energietransitie een belangrijk onderwerp dat leuke en uitdagende projecten met zich mee brengt.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Viro. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Hazenweg 41
7556BM HENGELO
074 - 8504 000