Technisch Projectleider Elektro & Instrumentatie

Ben jij op zoek naar een veelzijdige en uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid waarbij je mensen weet te enthousiasmeren en tegelijkertijd aan te sturen? Bekijk dan deze vacature van VIRO!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-11-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Technisch Projectleider Elektro & Instrumentatie vervul je een cruciale rol tussen de klant en je team. Je begeleidt en coördineert projecten of gedeelten daarvan in-house of op klantlocatie. Je hebt in een vroeg stadium contact met klanten en adviseert hen over de mogelijke technische oplossingen en de beste aanpak. Daarbij stel je de specificaties op, werk je de calculaties uit en je vertaalt dit naar een offerte. Jouw projectteam informeer je met betrekking tot de scope van het project en je stelt het projectplan op. Je onderhoudt intensief contact met alle stakeholders. Daarnaast monitor je de voortgang en bewaak je de planning en de financiële voortgang. Je controleert op kwaliteit, motiveert het projectteam en voert de projectbegeleiding uit. Ook stel je de periodieke projectrapportages op en je rapporteert deze aan de klant en de direct leidinggevende.


Kortom, een veelzijdige en uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid waarbij je mensen weet te enthousiasmeren en tegelijkertijd aan te sturen.


Jouw afdeling

De groep Elektro & Instrumentatie is binnen deze projecten verantwoordelijk voor het elektrische en instrumentatie ontwerp van procesinstallaties en machinebouw. Ook ontwikkelen we in samenwerking met andere afdelingen maatwerkbesturingen en mechatronische (deel)systemen voor de machinebouw en de industrie. We geloven dat techniek altijd beter kan. VIRO is gericht op vernieuwing en vooruitgang. We verkennen de grenzen van het mogelijke. Zo maken we het verschil voor onze klanten.

Functievereisten

 • Een afgeronde technische opleiding op minimaal hbo-niveau
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het leidinggeven bij projecten in een technische omgeving
 • Ervaring als (lead) engineer in industriële projecten en/of machinebouw
 • Je bent ondernemend en commercieel ingesteld en in staat om nieuwe kansen te signaleren bij je klanten
 • Een resultaatgericht conceptueel denkvermogen met een flexibele en proactieve instelling
 • Kennis van begrotings- en voortgangstechnieken, kostenbewaking en planning
 • Ervaring met het coördineren, aansturen en stimuleren van een team
 • Een sterke en communicatieve persoonlijkheid
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift

Aanbod

 • Hightech projecten met veel ruimte voor innovatieve en duurzame ideeën
 • Enthousiaste, vakkundige collega’s en een open, prettige sfeer Viro icon Regie over je eigen carrière via onze VIRO Academy
 • Prima mogelijkheden en faciliteiten om thuis te werken, inclusief thuiswerkvergoeding
 • 35 vakantiedagen
 • Vergoeding voor het woon – werkverkeer
 • Uitstekende pensioenvoorziening bij Nationale Nederlanden
 • Collectieve zorgverzekering via VGZ
 • Onze actieve personeelsvereniging zorgt voor de nodige ontspanning en voor mooie verhalen bij de koffieautomaat

Bedrijfsprofiel VIRO

VIRO is een open en vooruitstrevend ingenieursbureau: we helpen onze klanten om succesvolle verbindingen te maken tussen technologie, ambitie, innovatie en prestatie. We zijn gespecialiseerd in Product Engineering, Machinebouw en Industriële Projecten. Hierbinnen richten we ons op engineering en projectmanagement. Met een daadkrachtige combinatie van expertises en ervaringen helpen we onze klanten om grenzen te verleggen en prestaties te verbeteren. Dit doen we internationaal met vestigingen in Nederland, België en Duitsland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van VIRO. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Hazenweg 41
7556BM HENGELO
074 - 8504 000