Afstudeerder Engineering Analysis - composieten

VIRO is op zoek naar een Afstudeerder Engineering Analysis - composieten. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-10-2022
Aantal uur
0
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Opdracht: springbackberekeningen voor composieten

De luchtvaartindustrie is zich ontzettend aan het ontwikkelen. VIRO heeft van oudsher veel projecten uitgevoerd in deze markt voor bijvoorbeeld Airbus en Fokker. We willen graag onze diensten in deze sector verbreden en onderdeel daarvan is het rekenen met composieten. Producten van composiet zijn zeer complex om te maken vanwege het grote aantal parameters dat van invloed is. Zo moeten mallen vaak kleiner worden gemaakt vanwege de werking onder invloed van de temperatuur. Tegelijkertijd is het werken met composieten ook erg kostbaar. Het is van belang dat er vooraf goed gerekend wordt met een hoge nauwkeurigheid. Jouw opdracht speelt zich af op dit snijvlak. Je wordt hierbij goed begeleid door ervaren engineers. Binnen de scope heb je vrijheid in je werkzaamheden.


Je taken zijn bijvoorbeeld:

  • De mogelijkheden van de software onderzoeken
  • Contact houden met externe partijen
  • Berekeningen uitvoeren
  • Valideren aan de hand van bestaande klantmodellen (afhankelijk van beschikbaarheid)
  • Rapportages maken

Bedrijfsprofiel VIRO

Over VIRO

VIRO is een open en vooruitstrevend ingenieursbureau: we helpen onze klanten om succesvolle verbindingen te maken tussen technologie, ambitie, innovatie en prestatie. We zijn gespecialiseerd in Product Engineering, Machinebouw en Industriƫle Projecten. Hierbinnen richten we ons op engineering en projectmanagement. Met een daadkrachtige combinatie van expertises en ervaringen helpen we onze klanten om grenzen te verleggen en prestaties te verbeteren. Dit doen we internationaal met vestigingen in Nederland, Belgiƫ en Duitsland.


Jouw afdeling

De afdeling Engineering Analysis heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen op basis van sterkte en stijfheid en het hierbij toepassen van Eindige Elementen Methoden voor onder andere sterktetechnische berekeningen, dynamische analyses en stroming- en warmteoverdracht. Analyses worden toegepast in een breed spreidingsveld van marktsegmenten waaronder de chemie, petrochemie, offshore, automotive, speciaal machinebouw, attractiebouw en food. Daar waar nodig maken we gebruik van de Eindige Elementen Methoden om door middel van lineaire, niet-lineaire, dynamische of thermische analyses aan te tonen dat het concept aan de gestelde eisen voldoet.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van VIRO. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Hazenweg 41
7556BM HENGELO
074 - 8504 000