Structural Engineer

VIRO is op zoek naar een:

Structural Engineer

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-4-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Wat staat je te wachten?

Als Structural Engineer ben je verantwoordelijk voor het sterktetechnische design en structurele analyses van projecten binnen diverse branches, zoals offshore, attractiebouw en heavy equipment. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het constructief ontwerp van concept tot detail en voer je CAE/FEM analyses uit middels FE-methodieken om te zoeken naar de beste technische oplossing voor de klanten. Werkzaamheden bestaan uit het bepalen of een constructie voldoende sterk is en het verbeteren van het ontwerp tot dit doel bereikt is. Je kunt goed werken in teamverband maar ook zelfstandig is het geen probleem om tot een technisch ontwerp te komen conform de codes en/of normen die voor de desbetreffende constructie gelden. Je overlegt met de groepsleider ten aanzien van de planning en voortgang en maakt leesbare, correcte en analytisch onderbouwde rapportages van je eigen werk. Je levert een belangrijke bijdrage aan innovatieve projecten!

Functievereisten

Wat vragen ze van jou?

 • Een enthousiaste persoonlijkheid die zowel technisch als commercieel ingesteld is
 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar
 • Enkele jaren ervaring als (junior) structural designer, mechanical engineer of een vergelijkbare functie
 • Kennis van 3D CAD software (zoals Siemens NX, SolidWorks, Creo, Inventor)
 • Bij voorkeur kennis van minimaal één FEM pakket (zoals Simcenter, Femap, Ansys)
 • Je bent op de hoogte van de geldende normen en regels (onder andere safety factors, toepassen van belastingen) en de sterktebepaling van constructies en verbindingen. Ook heb je ervaring met een aantal basisprincipes zoals knik, vermoeiing, materialen en hijsen, het opstellen van een basis of design en het uitwerken tot op tekeningniveau
 • Kennis om snel en creatief mechanische vraagstukken op te lossen zonder de functionaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en het kostenaspect uit het oog te verliezen
 • Je communiceert makkelijk met je klanten en collega's, ook in het Engels. Duits is hierbij een pre
 • Je kunt constructieve berekeningen maken met behulp van CAE en analytische methode(handberekeningen)
 • Buiten je projecten om doe je onderzoek naar voorstellen voor werkverbetering van de afdeling Engineering Analysis

Aanbod

Wat bieden ze jou?

 • Hightech projecten met veel ruimte voor innovatieve en duurzame ideeën
 • Enthousiaste, vakkundige collega’s en een open, prettige sfeer
 • Regie over je eigen carrière via onze VIRO Academy
 • Prima mogelijkheden en faciliteiten om thuis te werken, inclusief thuiswerkvergoeding
 • 35 vakantiedagen
 • Vergoeding voor het woon – werkverkeer
 • Uitstekende pensioenvoorziening bij Nationale Nederlanden
 • Collectieve zorgverzekering via VGZ
 • Hun actieve personeelsvereniging zorgt voor de nodige ontspanning en voor mooie verhalen bij de koffieautomaat

Bedrijfsprofiel VIRO

Over VIRO:

VIRO is een open en vooruitstrevend ingenieursbureau: ze helpen hun klanten om succesvolle verbindingen te maken tussen technologie, ambitie, innovatie en prestatie. Ze zijn gespecialiseerd in Product Engineering, Machinebouw en Industriële Projecten. Hierbinnen richten ze zich op engineering en projectmanagement. Met een daadkrachtige combinatie van expertises en ervaringen helpen ze hun klanten om grenzen te verleggen en prestaties te verbeteren. Dit doen ze internationaal met vestigingen in Nederland, België en Duitsland.

De afdeling Engineering Analysis heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen op basis van sterkte en stijfheid en het hierbij toepassen van Eindige Elementen Methoden voor onder andere sterktetechnische berekeningen, dynamische analyses en stroming- en warmteoverdracht. Analyses worden toegepast in een breed spreidingsveld van marktsegmenten waaronder de chemie, petrochemie, offshore, automotive, speciaal machinebouw, attractiebouw en food. Daar waar nodig maken ze gebruik van de Eindige Elementen Methoden om door middel van lineaire, niet-lineaire, dynamische of thermische analyses aan te tonen dat het concept aan de gestelde eisen voldoet.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van VIRO. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Hazenweg 41
7556BM HENGELO
074 - 8504 000