Analytics & Data Controller

Urenco is op zoek naar een Analytics & Data Controller. Bekijk deze vacature voor meer informatie! 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-1-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Analytics & Data Controller zorg je ervoor dat Procurement (met name category management) op feiten gebaseerde beslissingen kan nemen op basis van nauwkeurige, tijdige en gemakkelijk toegankelijke gegevens. Je rapporteert intern en extern over de inkoopprestaties en biedt inzichten die voortdurende verbetering bevorderen en ondersteunen. Je onderhoudt contacten met de Urenco managing directors & Urenco CFO om inzicht te krijgen in de prestaties van de Urenco Supply Chain, de uitgavengewoonten van de Urenco business units. Je ontwikkelt opportuniteitsanalyses en inzichten in prestatiebeheer die een meer waarde toevoegende en impactvolle inkoopfunctie ontwikkelen. 


Wat je gaat doen 

 • Ontwikkelen, onderhouden en publiceren van een inkoopdashboard afgestemd op de inkoop SLA KPI's
 • OEM-betrokkenheid inclusief de ontwikkeling van een driemaandelijks prestatierapport dat aan de OEM wordt gepresenteerd, rapportage op MD-niveau per locatie over uitgaven en leveranciersprestaties.
 • Onderhouden en beheren van URENCO's standaard rapportagemogelijkheden (Savings Reporting) om interne prestatiemanagementrapporten te produceren. Een expert gebruiker worden van Urenco Spend Analytics mogelijkheden en ondersteuning bieden aan Categorie Managers/Senior Buyers bij de ontwikkeling van categorieplannen/ strategische sourcing evenementen
 • Actief bijdragen aan de voortdurende ontwikkeling van functionele capaciteiten om ervoor te zorgen dat de levering van waarde duurzaam is op de lange termijn en dat de functionele effectiviteit en efficiëntie voortdurend wordt verbeterd.
 • Gebruik maken van Spend Analytics om de P2P Manager te ondersteunen bij de verbetering van Materials Master Data, het koppelen van de uitkomst van strategische sourcing events aan supplier & materials master data, evenals Info Records en Source List management, inclusief RFQ ontwikkeling ter ondersteuning van end-to-end management van het sourcing proces.
 • Deskundige ondersteuning bieden aan Procurement-teamleden die zich bezighouden met continue verbetering/efficiëntie-activiteiten met gegevens ter ondersteuning van besluitvorming en gestructureerde processen om efficiëntie- en kwaliteitsverbeteringen mogelijk te maken.
 • Beheer van de Reporting & Analytics Administrator

Functievereisten

 • Het vermogen om in het Engels effectief te communiceren met collega's en andere professionals, op een positieve, prettige, professionele en productieve manier via telefoon en e-mail en in persoonlijke contacten.
 • Uitstekende nauwkeurigheid en aandacht voor detail.
 • Het systeem schoonhouden, goede administratie.
 • Getalenteerd in het uitleggen van gegevensfeiten en hoe deze te interpreteren en te gebruiken.
 • Uitstekend in Excel en ERP-systemen (SAP).
 • Effectieve teamwerkvaardigheden, met uitstekende time management vaardigheden.
 • Je bent resultaatgericht.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Engels - mondeling en schriftelijk.
 • Het vermogen om te multitasken, prioriteiten te stellen en de benodigde inhoud binnen deadlines uit te voeren.

Aanbod

 • Een uitdagende rol met goede ontwikkeling- en arbeidsmogelijkheden: wij investeren in wat jij nodig hebt.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 8% vakantiegeld, 4% middenjaarsuitkering, 3% eindejaarsuitkering, een resultaatafhankelijke uitkering en een bijdrage aan de collectieve zorgverzekering
 • In 2040 opereren we energieneutraal! Zelf ook je steentje bijdragen aan duurzaamheid? Onze energiewerkgroep kan altijd nieuwe ideeën gebruiken
 • Onze personeelsvereniging staat bekend om zijn leuke uitjes en geweldige feestjes
 • Ruimte om vrijwilligerswerk te doen
 • Aandacht voor een KERNgezonde versie van jezelf met diverse activiteiten op het gebied van leefstijl, balans en werkplezier

Bedrijfsprofiel Urenco Nederland B.V.

Urenco is de spil in een wereldwijd netwerk voor schone energieopwekking. Met ons product, verrijkt uranium, maken kerncentrales CO2-vrije elektriciteit voor 100 miljoen gezinnen, bedrijven en scholen. Urenco heeft zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel staan. Onze mensen krijgen energie van hun werk en geven dat door aan anderen. Zij bepalen het succes van de organisatie. Wij doen er daarom alles aan om een diverse en inclusieve organisatie te zijn, waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. De huidige situatie in de wereld heeft geleid tot ontwikkelingen op de verrijkingsmarkt: kerncentrales zoeken naar leveringszekerheid en dat heeft geleid tot een grote toename in de vraag naar ons verrijkt uranium. Als onderdeel daarvan, zetten we in op capaciteitsuitbreiding, onder meer door twee nieuwe verrijkingshallen in Almelo. En daar kunnen we jouw kennis en ambitie goed bij gebruiken!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Urenco. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Drienemansweg 1
7601 PZ Almelo
0546 - 545 454