System Engineer Electrical

Binnen de afdeling Engineering & Projects is de afdeling Design verantwoordelijk voor de bewaking van het Design van de hoofdsystemen (Proces, Plant Control, Plant-IT, Utilities, Elektro en Gebouw). Design borgt de kennis van de hoofdsystemen, waar ook de processen van Stable Isotopes een integraal onderdeel van uitmaken. Voor deze afdeling Design zijn wij specifiek voor de Plant Control Systemen op zoek naar een System Engineer Electrical.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-1-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als System Engineer ben je de tussenpersoon en kennisdrager van systemen vanuit Urenco Nederland naar Project Engineering. Bij grote projecten beoordeel je het voorgestelde ontwerp en werk je volgens de kernwoorden “Onafhankelijkheid” en “Design Bewaking”. Je doet actief mee tijdens HAZOP studies en andere design reviews. Voorafgaand aan kleinere activiteiten of plant modificaties kan je worden ingezet bij bestaande of nieuwe Engineer vraagstukken. Er wordt een actieve bijdrage gevraagd van je bij het opstellen en/of beoordelen van een Design Change Request (DCR). 


Je ondersteunt Maintenance, Operations en Compliance onder andere tijdens het uitvoeren van RCM-studies en het beheer van safety systemen voor het Proces en Utilities. Als System Engineer ben je de kennisbank van het betreffende systeem voor alle installaties binnen onze plant. Hierdoor kan je vraagstukken die lokaal ontstaan, van andere Urenco-sites of externe bedrijven afkomstig zijn beoordelen en beantwoorden. Als vanzelfsprekend weet je SME’s (Subject Matter Experts) uit andere afdelingen en de Asset Owner(s) te motiveren bij te dragen aan de verdere uitbouw van kennis en designbewaking. 

Functievereisten

Wat vragen we?

 • Een afgeronde Elektrotechnische- of Proces-Automatiserings opleiding (of vergelijkbaar) op HBO of WO niveau;
 • Kennis van en ervaring met diverse processen en systemen in een industriële organisatie;
 • Ervaring op het gebied van kwaliteit, logistiek, veiligheid, milieu en security;
 • Bereidheid tot volgen van aanvullende cursussen en trainingen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel taal als geschrift in zowel Nederlands als Engels. Kennis van de Duitse taal is een pré. 

 

Persoonlijke competenties

Je hebt een analytische blik, herkent patronen en trends en kan feiten goed doorzien. Complexe concepten pak je met gemak aan en je creëert eenvoudig nieuwe inzichten. Je bent een echte teamspeler en werkt graag samen met collega’s aan een beter teamresultaat. Je bouwt mee aan een leercultuur en moedigt dit van harte aan. 

Aanbod

 • Een uitdagende rol met goede ontwikkeling- en arbeidsmogelijkheden: wij investeren in wat jij nodig hebt;
 • Een uitstekend salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, tussen de € 4.500 en € 6.000 bruto;
 • Zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 8% vakantiegeld, 4% middenjaarsuitkering, 3% eindejaarsuitkering, een resultaatafhankelijke uitkering en een bijdrage aan de collectieve zorgverzekering;
 • In 2040 opereren we energieneutraal! Zelf ook je steentje bijdragen aan duurzaamheid? Onze energiewerkgroep kan altijd nieuwe ideeën gebruiken;
 • Onze personeelsvereniging staat bekend om zijn leuke uitjes en geweldige feestjes;
 • Ruimte om vrijwilligerswerk te doen;
 • Aandacht voor een KERNgezonde versie van jezelf met diverse activiteiten op het gebied van leefstijl, balans en werkplezier.

Bedrijfsprofiel Urenco Nederland B.V.

Urenco is de spil in een wereldwijd netwerk voor schone energieopwekking. Met ons product, verrijkt uranium, maken kerncentrales CO2-vrije elektriciteit voor 100 miljoen gezinnen, bedrijven en scholen. Urenco heeft zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel staan. Onze mensen krijgen energie van hun werk en geven dat door aan anderen. Zij bepalen het succes van de organisatie. Wij doen er daarom alles aan om een diverse en inclusieve organisatie te zijn, waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. De huidige situatie in de wereld heeft geleid tot ontwikkelingen op de verrijkingsmarkt: kerncentrales zoeken naar leveringszekerheid en dat heeft geleid tot een grote toename in de vraag naar ons verrijkt uranium. Als onderdeel daarvan, zetten we in op capaciteitsuitbreiding, onder meer door twee nieuwe verrijkingshallen in Almelo. En daar kunnen we jouw kennis en ambitie goed bij gebruiken!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Urenco. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienemansweg 1
7601 PZ Almelo
0546 - 545 454