Functionaris gegevensbescherming

Ben jij een expert op het gebied van gegevensbescherming? Heb je een scherp oog voor privacy en een passie voor compliance? Universiteit Twente is op zoek naar een Functionaris gegevensbescherming.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-6-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
22-6-2024
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

De Universiteit Twente, gevestigd in Enschede, is een vooraanstaande onderwijsinstelling die zich toelegt op het leveren van kwalitatief hoogwaardig onderwijs en innovatief onderzoek. We streven ernaar om een veilige en privacybewuste omgeving te bieden aan al onze stakeholders. Daarnaast spelen we een actieve rol in onderzoek binnen ons vakgebied. Om deze belangrijke missie te ondersteunen, zijn we op zoek naar een toegewijde Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) 0,8-1,0 FTE om ons team te versterken.


Als FG ben je een belangrijke speler binnen ons team van privacy contactpersonen en de privacy officer. Je werkt nauw samen met ons security team om een integrale benadering van gegevensbescherming te waarborgen.


In deze functie draag je diverse verantwoordelijkheden. Je bent verantwoordelijk voor het monitoren van de naleving van de AVG en andere privacywetten binnen de universiteit, inclusief onze onderwijs- en onderzoeksactiviteiten. Je biedt advies en begeleiding aan medewerkers en het management met betrekking tot gegevensbescherming, zowel in het Engels als in het Nederlands. Daarnaast coördineer je gegevensbeschermingstrainingen en bewustwordingsprogramma's voor medewerkers en onderzoekers. Het beoordelen van gegevensverwerkingsovereenkomsten en zorgen voor een juiste gegevensverwerkingsregistratie, zowel binnen onderwijs als onderzoek, behoort ook tot jouw taken. Je fungeert als contactpunt voor de Autoriteit Persoonsgegevens en betrokkenen met betrekking tot gegevensbeschermingskwesties. Indien nodig voer je gegevensbeschermingseffectbeoordelingen (DPIA's) uit, zowel voor onderwijs- als onderzoeksprojecten. Daarnaast is het jouw verantwoordelijkheid om gedetailleerde rapportages op te stellen om de naleving van gegevensbeschermingsvoorschriften te documenteren en te verbeteren.

Functievereisten

 • Een juridische of relevante academische achtergrond is vereist.
 • Gedegen kennis van de AVG en andere relevante privacywetgeving.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Engels als Nederlands, met het vermogen om complexe zaken op een begrijpelijke manier uit te leggen.
 • Een proactieve, ethische en onafhankelijke werkstijl.
 • Ervaring als FG of in een vergelijkbare functie is een pluspunt.
 • Sterke analytische vaardigheden en probleemoplossend vermogen.

Aanbod

 • Parttime functie voor 32/38 uren per week.
 • Dienstverband voor de periode van één jaar met uitzicht op vast.
 • Salaris tussen €4.332,- en €5.929,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, conform schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten en afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand, een keuzemodel arbeidsvoorwaarden, interne opleidingsmogelijkheden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Gratis toegang tot de sportfaciliteiten op de campus.

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

De Dienst Library IT Support & Archive (LISA) biedt een breed palet van bibliotheek-, IT- en archiefdiensten voor 4.000 medewerkers en meer dan 12.000 studenten aan de Universiteit Twente. Door verschillende disciplines te combineren kunnen wij betere, efficiëntere diensten leveren aan alle mensen binnen onze universiteit die zich bezighouden met onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. Hiermee helpen wij UT om als ‘people-first' technische universiteit bij te dragen aan een eerlijke, duurzame en digitale samenleving.


Als werkgever biedt LISA werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. Dat is werken in een inspirerende omgeving dichtbij nieuwe ontwikkelingen. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Universiteit Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522NB ENSCHEDE
053 489 9111