IT Licentie- en Contractbeheerder

Wil jij je kennis inzetten voor een ambitieuze onderwijs- en onderzoeksinstelling? Zie jij een uitdaging in het beheren van IT-licenties en contracten?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-11-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
10-12-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

De Universiteit van Twente is op zoek naar een IT licentie- en contractbeheerder. Als IT licentie- en contractbeheerder ben je verantwoordelijk voor het bestellen, registreren, en beheren van licenties, het registreren van contracten en het fungeren als aanspreekpunt voor licentievragen binnen onze organisatie. Je speelt een belangrijke rol in het waarborgen van naleving van licentieovereenkomsten, het garanderen van een soepele werking van softwaretoepassingen en het verstrekken van ondersteuning aan gebruikers met betrekking tot licentie gerelateerde vraagstukken.


Verantwoordelijkheden zijn het bestellen van nieuwe licenties, het tijdig signaleren en verlengen van aflopende licenties. Het beheren van licentie- en installatiebestanden voor verschillende softwaretoepassingen. Tevens het registreren en bijhouden van licentiegegevens en -documentatie. Je zorgt voor inzicht en rapportages in registratie, je bewaakt de licentievoorwaarden en je signaleert tijdig de verlopen licenties. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor gebruikers bij licentie gerelateerde vragen. Je zoekt actief naar mogelijkheden om licentiekosten te optimaliseren en efficiënt gebruik van software te bevorderen. In deze functie zul je verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van contacten met leveranciers. Tevens zorg je voor het registreren en archiveren van contracten.


De UT vindt het van groot belang dat er een perfecte match is tussen vraag en aanbod in termen van kwaliteit en geld. Daarbij zorgen we ervoor dat software licenties en contracten zo efficiënt mogelijk uitgenut worden en dat we in control zijn. Je werkt binnen een professioneel team die de brug vormt tussen de UT, interne dienstverleners en leveranciers en waarbinnen zowel juridische- als ICT-kennis aanwezig is en waar je op terug kunt vallen.

Functievereisten

 • Ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur binnen een onderwijs- of onderzoeksinstelling is een pré.
 • Bij voorkeur een afgeronde HBO-opleiding.
 • Grondige kennis van licentiebeheer en contractbeheer.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Analytisch denkvermogen en oog voor detail.
 • Sterke onderhandelingsvaardigheden en relatiebeheer.
 • Teamspeler met een proactieve houding.

Aanbod

 • Parttime functie voor 24/32 uren per week.
 • Dienstverband voor de periode van één jaar met uitzicht op vast.
 • Salaris tussen €2.693,- en €4.103,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, conform schaal 7/8 van de cao Nederlandse Universiteiten en afhankelijk van opleiding en ervaring. 


Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden

 • Dertiende maand
 • Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden
 • Interne opleidingsmogelijkheden
 • Thuiswerkmogelijkheden

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

Het team waarin je gaat werken maakt onderdeel uit van het organisatiedeel Demand Supply Management van de afdeling LISA (Library, ICT-Services & Archive). Het team bestaat met jou erbij uit 20 specialisten op het gebied van privacy, security, architectuur, it accountmanagement en servicemanagement.


De Dienst Library IT Support & Archive (LISA) biedt een breed palet van bibliotheek-, IT- en archiefdiensten voor 4.000 medewerkers en meer dan 12.000 studenten aan de Universiteit Twente. Door verschillende disciplines te combineren kunnen wij betere, efficiëntere diensten leveren aan alle mensen binnen onze universiteit die zich bezighouden met onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. Hiermee helpen wij UT om als ‘people-first' technische universiteit bij te dragen aan een eerlijke, duurzame en digitale samenleving.


Als werkgever biedt LISA werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. Dat is werken in een inspirerende omgeving dichtbij nieuwe ontwikkelingen. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Universiteit van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522NB ENSCHEDE
053 489 9111