Directeur Nanolab MESA+

Heb jij een ongeëvenaarde passie voor vooruitgang in nanotechnologie? Sluit je aan als Directeur van het NanoLab en vorm de toekomst van baanbrekend onderzoek en innovatie aan de Universiteit Twente!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-8-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
15-9-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Bij de Universiteit Twente zijn we op zoek naar een inspirerende en daadkrachtige Directeur voor ons prestigieuze NanoLab met een omvang van 0,8-1 fte. Als Directeur NanoLab rapporteer je aan de Managing Director van het MESA+ Instituut en draag je de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling, implementatie, exploitatie en evaluatie van cruciale bedrijfsprocessen binnen het NanoLab. Je speelt als Directeur NanoLabeen sleutelrol in het vormgeven en sturen van de organisatie, met als doel een optimale bedrijfsvoering te realiseren en de positionering van het NanoLab zowel nationaal als internationaal te versterken. Het NanoLab is een gezamenlijke faciliteit van de Faculteiten S&T en EEMCS en wordt inhoudelijk mede aangestuurd vanuit MESA+.


Functieomschrijving:

Als Directeur NanoLab ben je mede verantwoordelijk voor het strategisch beleid en mede verantwoordelijk voor de exploitatie en operationele uitvoering van het NanoLab. Je ontwikkelt, implementeert en evalueert de (deel)processen binnen de bedrijfsvoering om de doelstellingen van het NanoLab te behalen. Je zorgt voor een efficiënte inrichting van de organisatie en geeft direct en indirect leiding aan het personeel, waarbij je oog hebt voor ontwikkeling en groei.


Samenwerking staat centraal in deze rol. Je werkt nauw samen met het Operationeel hoofd van NanoLab en andere interne stakeholders, zoals de Faculteiten EEMCS en S&T, het College van Bestuur en de Concerndirecties Finance en Strategy & Policy. Je bent het aanspreekpunt en zorgt voor een optimale afstemming van het NanoLab met de interne stakeholders. Daarnaast draag je bij aan de beleidsafstemming en samenwerking met externe partners, waarbij je relaties opbouwt en onderhoudt om strategische samenwerking en groei te bevorderen.


Als Directeur NanoLab stimuleer je technologie ontwikkeling en business development binnen het NanoLab. Je identificeert en benut kansen voor groei en innovatie, en werkt samen met het NanoLabteam om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan en externe financiering te verkrijgen. Je bent verantwoordelijk voor de exploitatie en het financiële beheer van het NanoLab, waarbij je budgetten beheert, financiële voortgang monitort, rapporteert en voorstellen doet voor investeringen in onderzoeksinfrastructuur.


Je neemt actief deel aan relevante regionale en (inter)nationale gremia die verbonden zijn met het NanoLab of de activiteiten ervan. Hierdoor draag je bij aan de profilering van het NanoLab en versterk je de positie ervan op zowel nationaal als internationaal niveau.

Functievereisten

 • Leiderschap: Je hebt ruime ervaring in het leiden en inspireren van teams, waarbij je een inclusieve en samenwerkingsgerichte cultuur stimuleert.
 • Strategisch denken: Je kunt in- en externe ontwikkelingen analyseren en vertalen naar een strategische visie en doelstellingen voor het NanoLab.
 • Stakeholdermanagement: Je kunt effectief communiceren en samenwerken met interne stakeholders, externe partners en relevante gremia.
 • Ondernemerschap: Je hebt een proactieve instelling en kunt kansen identificeren voor groei, innovatie en externe financiering.
 • Financieel beheer: Je hebt ervaring met budgetbeheer en kunt financiële planning en rapportage realiseren.
 • Technologische kennis: Je hebt een goede inhoudelijke kennis van de technologieën die ontwikkeld worden in NanoLab; begrijpt de vereisten en uitdagingen in dit vakgebied.
 • Communicatieve vaardigheden: Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels. Beheersing van de Duitse taal is een pluspunt.

Aanbod

 • We bieden je een uitdagende functie aan (32-40 uur/week) voor de duur van één jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Het salaris bedraagt maximaal €7.362,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 14). De inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Nederlandse Universiteiten.
 • Een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goed pensioen, vakantiegeld, en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Gratis toegang tot de sportfaciliteiten op de campus.
 • Minimaal 232 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband.
 • Een gezinsvriendelijke instelling die ouderschapsverlof aanbiedt (zowel betaald als onbetaald).

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

Over de afdeling

Het MESA+ Instituut van de Universiteit Twente is het toonaangevende onderzoeksinstituut voor nanotechnologie. Wij werken aan grensverleggende technologie die bijdraagt aan oplossingen voor actuele maatschappelijke vragen. Vanuit fascinatie voor de kleinst mogelijke schaal, bouwen onze onderzoekers materialen en componenten die duurzame oplossingen bieden voor veel van deze vragen. Onderzoek op nanoschaal is de sleutel tot toepassingen die bijdragen aan de kwaliteit van leven, en die de samenleving duurzamer en veiliger maken. Die toepassingen leiden tot een lager gebruik van grondstoffen en energie. Ze leiden tot mensvriendelijker, minder invasieve medische technologie. Ze leiden tot radicaal nieuwe oplossingen voor onze gedigitaliseerde samenleving. Wij bieden toptalent de teamgeest en infrastructuur die hen in staat stelt te floreren.


Over de organisatie

De faculteit TNW werkt met zo'n 700 medewerkers en ruim 2.000 studenten aan onderwijs en onderzoek op het snijvlak van chemische technologie, toegepaste natuurkunde en biomedische technologie. Onze toepassingsgebieden zijn onder meer duurzame energie, procestechnologie en materiaalwetenschappen, nanotechnologie en technische geneeskunde. Als onderdeel van een ‘people-first' technische universiteit die vorm wil geven aan de samenleving, individuen en verbindingen, werken we intensief samen met industriële partners en onderzoekers in Nederland en daarbuiten en voeren we uitgebreid onderzoek uit voor externe opdrachtgevers en financiers. Ons onderzoek staat in hoog aanzien in binnen- als buitenland; een krachtige stimulans gaat uit van de vele jonge onderzoekers die als promovendus en postdoc innovatief onderzoek bij ons verrichten. Het onderzoek van TNW is ondergebracht in de multidisciplinaire UT-onderzoeksinstituten Mesa+ Institute, TechMed Centra en Digital Society Institute.


Als werkgever biedt TNW werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Universiteit Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522NB ENSCHEDE
053 489 9111