Onderzoeker/docent/gz-psycholoog

De Universiteit Twente zoekt een onderzoeker/docent Technologie in Geestelijke Gezondheidszorg die tevens als online gz-psycholoog in (specialistische) Geestelijke Gezondheidszorg bij Dokter Bosman wil werken voor (minimaal) 8 uur per week. Een unieke combinatie met het beste van beide werelden én de mogelijkheid te promoveren.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
18-5-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in de geestelijke gezondheidszorg. Online behandeling, eHealth, mHealth, sensing en virtual reality zijn veelbelovende technieken om interventies effectiever te maken en dichter bij het dagelijkse leven van cliënten te brengen. Een grote uitdaging bij het waarmaken van deze belofte is dat er een transformatie nodig is in de geestelijke gezondheidszorg. Innovatieve technologieën moeten passen bij de waarden en competenties van cliënten, maar vragen ook om nieuwe competenties en nieuwe werkwijzen van professionals


Als onderzoeker richt je je in je (promotie)onderzoek op het ontwerpen en implementeren van technologie om de geestelijke gezondheid en het mentale welbevinden te bevorderen. Je zult nauw samenwerken met Dokter Bosman en andere GGZ-instellingen en beroeps- en cliëntenorganisaties.


Als docent draag je bij aan modules in de Bachelor Psychologie, vakken in de Master Positieve Klinische Psychologie en Technologie en het begeleiden van bachelor- en mastertheses (alles Engelstalig).


Je combineert onderzoek en onderwijs met het behandelen van volwassenen met diverse milde psychische klachten, zoals angstklachten, stemmingsproblematiek en milde emotieregulatieproblemen of ondersteuning bij het leren omgaan met ASS of ADHD. De behandeling richt je in binnen de zorgvisie van Dokter Bosman, waarin principes uit de positieve gezondheid een centrale rol spelen en waarbij het gaat om het kunnen omgaan met de sociale, lichamelijke en mentale uitdagingen van het leven, zodat je er zelf invloed op hebt. Als regiebehandelaar werk je nauw samen met collega behandelaren door samen digitale intake- en evaluatiegesprekken te voeren. Je draagt zorg voor heldere, concrete en meetbare behandeldoelen en evalueert deze volgens de principes van Positieve Gezondheid. Vanuit je eigen ervaring als gediplomeerd gezondheidszorgpsycholoog die werkt met technologie in de dagelijkse praktijk, draag je vervolgens weer bij aan onderwijs en onderzoek in dit boeiende nieuwe vakgebied. Dit levert een unieke wisselwerking op die deze vacature bijzonder maakt!

Functievereisten

 • Je bent afgestudeerd als psycholoog en beschikt (bijna) over een BIG registratie als gz-psycholoog of klinisch psycholoog/psychotherapeut
 • Je gelooft in de digitalisering binnen de GGZ en bent bekend met het werken binnen een digitale omgeving
 • Je hebt affiniteit met en ervaring in het ontwikkelen en onderzoeken van innovatieve technologie binnen de geestelijke gezondheidszorg
 • Je hebt ervaring met het verzorgen van onderwijs
 • Je bent een ondernemende persoonlijkheid die de cliënt centraal zet in de behandeling
 • Je beschikt over creativiteit, probleemoplossend vermogen en kunt goed samenwerken
 • Je hebt excellente communicatieve vaardigheden en bent vloeiend in Engels

Aanbod

 • Het betreft een arbeidsovereenkomst bij de Universiteit Twente (16-24 uur) én bij Dokter Bosman (8-16 uur)
 • Het startsalaris is afhankelijk van jouw ervaring en varieert van € 2.960,- tot € 5.439,- bruto per maand (conform de CAO Nederlandse Universiteiten) op basis van combi functieprofiel Docent/Onderzoeker. Dokter Bosman biedt een salaris conform CAO GGZ schaal 65 op basis van functieprofiel online (gz-)psycholoog
 • Binnen beide organisaties kun je rekenen op enthousiaste, bevlogen collega’s, gericht op samenwerking. Bij Dokter Bosman zal je online werken en behandelen vanuit huis; je bepaalt zelf je werktijden. Binnen de Universiteit Twente heb je de mogelijkheid tot hybride werken
 • Daarnaast bieden beide organisaties aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaar- en vakantie-uitkering, een uitstekende pensioenregeling en ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

Bij de onderzoeksgroep Psychologie, Gezondheid en Technologie (PGT) van de Universiteit Twente ontwikkelen, evalueren en implementeren we op theorie gebaseerde interventies om mentale gezondheid te beïnvloeden door middel van technologie (internet, mobiel, sensoren, games et cetera). We werken zowel vanuit een psychologisch als technisch perspectief en werken samen met andere wetenschappelijke disciplines, gebaseerd op de Vision 2030 van de Universiteit Twente. Bovendien richten we ons op het ontwikkelen en evalueren van interventies binnen de Positieve Psychologie die mensen in staat stellen een betrokken, betekenisvol en prettig leven te leiden, ook wanneer er sprake is van psychische en/of lichamelijke klachten. Belangrijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld compassie, levensverhalen, psychologische flexibiliteit, positieve emoties en dankbaarheid.


Deze principes sluiten naadloos aan bij de zorgvisie van Dokter Bosman. Sinds 2021 werken de vakgroep PGT en Dokter Bosman samen aan (technologische) innovatie binnen de GGZ. Bij Dokter Bosman Digitaal werken enthousiaste collega’s online samen. Alle behandelcontacten vinden digitaal plaats.


Over de organisatie

De Faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS) wil een sleutelrol vervullen in het begrijpen, gezamenlijk ontwikkelen en evalueren van innovaties in de samenleving. Technologische ontwikkelingen zijn de motor van innovatie. Als een technische universiteit die mensen voorop stelt, stemmen wij ze af op menselijke behoeften en gedrag en gebruiken we social engineering om ze te integreren in de maatschappij. Ook zorgen we voor adequaat beheer op publiek en privaat niveau, en voor robuuste, inclusieve en eerlijke organisatiestructuren. Dat doen we door het ontwikkelen, delen en toepassen van hoogwaardige kennis in de Psychologie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Communicatiewetenschappen, Filosofie, Onderwijskunde en Gezondheidswetenschappen. Ons onderzoek en onderwijs in deze disciplines draait om het aangaan en oplossen van maatschappelijke uitdagingen. De onderzoeksprogramma's van BMS zijn nauw verbonden met het onderzoek van de UT-instituten Mesa+ Institute for Nanotechnology, TechMed Centre en Digital Society Institute.


Als werkgever biedt de Faculteit BMS werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Universiteit Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522NB ENSCHEDE
053 489 9111