Traineeship Finance

Heb jij je bedrijfseconomische HBO opleiding (bijna) afgerond? Lijkt het je leuk om alle aspecten van de financiën van een universiteit te leren kennen? Dan is het Finance-traineeship bij de Universiteit Twente wat voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
31-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als financial trainee krijg je de mogelijkheid ervaring op te doen in diverse werkzaamheden. Je werkt direct mee als volwaardige collega op de verschillende faculteiten waar het onderwijs en onderzoek plaatsvindt. Hier leer je onder andere hoe je projectkosten verantwoordt naar externe financiers en hoe je interne projectbewakingen of een begroting opstelt voor een faculteit.


Daarnaast werk je samen met je collega-trainees aan verschillende opdrachten binnen de universiteit, zoals het uitwerken van proces- en werkbeschrijvingen voor extern gefinancierde projecten en het meedenken over de implementatie en inrichting van nieuwe financiële applicaties. Op deze manier ontdek je waar jouw kwaliteiten liggen en in welke financiële functie deze het beste tot uiting komen.


Bovendien volg je een uitgebreid opleidingstraject en is er ruimte om te leren. Je wordt hierbij begeleid door een mentor op de werkplek. Ook leer je veel van medetrainees en collegas.

Je opleidingsprogramma heeft aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, denk aan intervisie en persoonlijke vaardigheden zoals krachtig adviseren en je volgt een inhoudelijk opleidingstraject. In het inhoudelijke traject leer je veel over de werking van financiën binnen universiteiten, denk aan de bekostigingssystematiek van de universiteit, subsidievoorwaarden, juridische aspecten van overeenkomsten en BTW.


Het traineeship beslaat twee jaar, opgedeeld in vier delen waarin je iedere keer bij een andere faculteit werkzaam bent in een andere functie. Gemiddeld besteed je een dag per week aan het opleidingsprogramma en de gezamenlijke opdrachten.

Functievereisten

  • Je hebt je bedrijfseconomische HBO opleiding afgerond bij de start van het traineeship.
  • Je hebt affiniteit met financiën en bedrijfseconomische processen.
  • Je bent leergierig, accuraat, proactief, analytisch en bedenkt graag creatieve oplossingen om processen te verbeteren.
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels (minimaal B2 niveau).

Aanbod

  • Je krijgt als trainee een tijdelijke aanstelling van een jaar met een optie op een jaar verlenging bij goed functioneren en je werkt 32-38 uur. In het tweede jaar zal met jou gekeken worden naar mogelijkheden voor een verlenging of aanstelling op een vaste positie.
  • Het startsalaris van alle trainees is gelijk, je verdient € 2.818,- bruto per maand (schaal 8). Het salaris in jaar 2 is € 2.960,- (schaal 8).
  • De secundaire arbeidsvoorwaarden bij de universiteit zijn erg goed. Denk aan gratis gebruik van sportfaciliteiten, keuzevrijheid ten aanzien van het arbeidsvoorwaardenmodel en een goede balans tussen werk en privé. Kijk hier voor meer informatie over het werken bij de UT.

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

We zitten midden in de 4e industriële revolutie. De voortschrijdende digitalisatie biedt nieuwe kansen en risico's en de samenleving vindt zichzelf opnieuw uit. Als universiteit willen wij een voortrekkersrol in deze ontwikkeling, door richting te geven en verantwoordelijkheid te nemen. 


Onze High tech - Human Touch instelling komt tot uiting op de campus. Hier realiseren we met technologie een constructieve impact op mens en maatschappij. Welkom bij Universiteit Twente.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Universiteit Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522NB ENSCHEDE
053 489 9111