Communicatie adviseur alumni community en fondsenwerving

Zoek jij een creatieve functie waarin je je talent en passie voor communicatie kwijt kunt? Ben jij een persoon die verantwoordelijkheid wil dragen en continue wil leren? Dan ben jij wellicht de communicatie-medewerker alumni community en fondsenwerving van Universiteit Twente.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-3-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
2-4-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

De uitdaging

 

De Universiteit Twente bouwt aan een Community for Life van studenten, medewerkers en alumni, die impact heeft in de wereld door bij te dragen aan de maatschappelijke opgaven van deze tijd. Jij bent een ervaren communicatieadviseur die vanuit een intrinsieke passie voor marketing en communicatie ons team komt versterken. Samen met je collega’s in het Alumni & Development Office (A&DO) ga je de alumni community en fondsenwerving verder op de kaart zetten, zowel extern, als intern binnen de University of Twente. Als communicatie adviseur binnen het team heb je een centrale rol in het stroomlijnen van de communicatie met de doelgroepen van onze Community for Life en de communicatie rondom activiteiten en events. Dit doe je vanuit het perspectief van de ruim 58.000 alumni van onze universiteit. Ook adviseer en ondersteun je onze fondsenwervers bij de communicatie rondom de fondsenwerving voor Universiteitsfonds Twente en bij communicatie rondom de werving van beurs- en prijswinnaars. Met jouw klantgerichte benadering maak je heldere en haalbare afspraken met betrokkenen binnen en buiten de universiteit en ontwikkel je daarnaast ook eigen initiatieven.

 

Community for Life

 

De UT-community is nu ruim 75.000 personen groot en omvat naast studenten en (oud-) medewerkers ruim 58.000 alumni (oud-studenten en PhD’s). De Universiteit Twente blijft graag in contact met haar alumni. Wij beschouwen hen als onze belangrijkste ambassadeurs in binnen- en buitenland en belangrijke steunpilaren in het contact tussen onze opleidingen en de maatschappij c.q. het werkveld. Aan onze alumni, studenten en medewerkers houden wij voor: 58.000 alumni: your access to a worldwide community!

 

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 

 • je adviseert, informeert en ondersteunt de manager en collega’s van het A&DO op het gebied van communicatie- en marketingvraagstukken
 • je stelt marketing- en communicatieplannen op en zorgt voor de uitvoering
 • je werkt een strategie uit voor een heldere positionering van het belang van de alumni community en fondsenwerving (in- en extern)
 • je ontwikkelt online en offline content om specifieke doelgroepen te bereiken, raken en bewegen
 • je signaleert kansen en knelpunten en geeft gevraagd en ongevraagd advies en doet voorstellen ter verbetering van de effectiviteit en kwaliteit van de dienstverlening
 • je neemt initiatief voor goede samenwerkingsrelaties in- en extern
 • je evalueert de marketing- en communicatie activiteiten data-gedreven
 • coördinator cq eindredacteur van de websites die het A&DO beheert en van het jaarverslag van het Universiteitsfonds

Functievereisten

 • je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een complexe omgeving
 • je hebt ruime ervaring met vraagstukken op het gebied van (online) marketing, externe en interne communicatie
 • je bent een stevige optimistische gesprekspartner die goede adviesvaardigheden combineert met een hands-on aanpak en je kunt goed waar nodig zelfstandig en projectmatig werken
 • je hebt ervaring met het adviseren over en ontwikkelen van communicatiemiddelen, het creëren van aansprekende content (tekst en beeld) voor verschillende doelgroepen en kanalen, en het inzetten en monitoren van online marketingactiviteiten en social media
 • je bent gericht op samenwerking en schakelt gemakkelijk met verschillende spelers op diverse niveaus
 • je beschikt over veel inlevings- en aanpassingsvermogen, je bent van nature een verbinder die door een flexibele houding anderen motiveert
 • je bent creatief en redactioneel sterk en hebt daarbij een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je bent stressbestendig en kan werken met strakke deadlines

Aanbod

 • Een uitdagende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, ruimte voor eigen initiatief en ontwikkelmogelijkheden in een gedreven team met een prettige werksfeer op de prachtige campus van de Universiteit Twente.
 • Een tijdelijk dienstverband van 0.6 fte - 0,8 fte voor 1 jaar met, afhankelijk van het functioneren, mogelijkheid tot een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris van, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal 3.098 euro tot maximaal 4.670 euro bij fulltime dienstverband (schaal 9/10 cao Nederlandse Universiteiten, UFO profiel Communicatiemedewerker 1 / Communicatieadviseur 3). Elk jaar wordt het standaard salaris aangevuld met een vakantie uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Flexibele werktijden en een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden onder andere via een keuzemodel.
 • Je persoonlijke ontwikkeling ondersteunen we met het aanbieden van een breed werkgebied, doorstromingsmogelijkheden en goede opleidingsfaciliteiten.

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

OVER DE AFDELING

Het A&DO maakt onderdeel uit van de Dienst Marketing & Communication (MC). MC bestaat uit vier afdelingen: A&DO, Marketing, Communicatie en het Digital Team. De marketing- en communicatiestrategie is gericht een optimale instroom van studenten, passend bij het profiel van de Universiteit Twente én op het creëren van een Community for Life. Doel is een community te ontwikkelen waar alumni, studenten, medewerkers en oud-medewerkers zich hun leven lang mee verbonden voelen. Dit doen we door het creëren van verbinding met en het versterken van onze reputatie, branding, profiel en zichtbaarheid richting deze doelgroepen en nieuw talent, zoals studiezoekers en potentiële (wetenschappelijk) medewerkers. Het A&DO ontwikkelt, coördineert en ondersteunt het alumnibeleid van de Universiteit Twente en haar opleidingen. Friendraising en fundraising zijn de kerntaken van het A&DO.


OVER DE ORGANISATIE

De Dienst Marketing & Communicatie (MC) zorgt door de inzet van vooruitstrevende marketing- en communicatie-instrumenten voor optimale verbinding tussen de universiteit en haar interne en externe doelgroepen. Als onderdeel van een universiteit die vorm wil geven aan de samenleving, verbindingen en individuen, richten wij ons op het bereiken van een optimale instroom in termen van kwantiteit, kwaliteit en diversiteit. We doen dit door het continu verbeteren van de merkreputatie, zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van UT. We willen UT extern profileren als een sterke aanwezigheid die grote aantrekkingskracht uitoefent op nieuw talent: van studenten en (wetenschappelijke) medewerkers tot alumni, zakenpartners en investeerders. Ons doel is eraan bij te dragen dat deze mensen deel gaan uitmaken van onze gemeenschap en belangrijke ambassadeurs worden voor onze universiteit. Als werkgever biedt de Dienst M&C werk dat ertoe doet. In een informele sfeer met duidelijke rollen en een nadruk op persoonlijke talentontwikkeling, rusten we je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en onze samenleving. Onze afdeling is verdeeld in vier teams: Marketing, Communicatie, MediaLab en Alumni & Development. Als onderdeel van een toonaangevende, ‘people-first' technische universiteit, bieden wij een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Universiteit Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522NB ENSCHEDE
053 489 9111