Digital team support officer

Wil je meewerken aan de merkbekendheid van de UT? Zij zijn op zoek naar een Digital team support officer!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
31-1-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Digital Team Support Officer (DTSO) ondersteun je collega’s en studenten bij de ontwikkeling en de inzet van (digitale) communicatiemiddelen. Je zorgt er mede voor dat deze altijd voldoen aan de UT huisstijl en optimaal bijdragen aan de brand awareness van de UT. De visuele identiteit en merkarchitectuur is een belangrijke leidraad. Daarnaast zorg je ervoor dat de beschikbare applicaties, systemen en processen optimaal worden benut. Gebruiksgemak en efficiëntie voor de UT-community staan hierin centraal. We leiden collega’s en studenten op, begeleiden en adviseren. De ene keer gaat het om de opmaak van een (gedrukte) brochure, de andere keer over het inzetten van ons hybride event platform.


Werkzaamheden

 • DTSO-projectondersteuning: verbeteren self-servicetool voor huisstijlontwerpen, webshop merchandise, herziening van online en offline visuele identiteit en aanbestedingen.
 • Relatiebeheer en opdrachtbegeleiding externe leveranciers: ontwerpers, bureaus, drukkerij, merchandise leverancier.
 • Analyseren van data en signaleren van verbeterkansen: verkoop merchandise, gebruik templates, websitepagina’s, selfservicetool.
 • Ondersteuning UT-community bij de inzet van visuele identiteit bij ontwerp en middelenontwikkeling.
 • Ondersteuning bij (hybride) events: van voorbereiding tot aan uitvoering op de dag zelf.
 • Inkoop merchandise: advies, begeleiding en budgetbewaking.
 • Inkoop, ontwerp en drukwerkopdrachten: vervaardigen van ontwerp of materiaal als brochures, flyers, posters, beursmateriaal, wandaankleding, rolbanners, bewegwijzering, autobelettering, relatiegeschenken en kleding en bewaken digi-toegankelijkheid.
 • Uitvoering, advies en monitoring huisstijlbeleid.

Functievereisten

 • Met je klantgerichte mindset vertaal, prioriteer en verwerk je gebruikerswensen naar oplossingen.
 • Je hebt passie voor visuele identiteit, content en media.
 • Je weet jezelf snel wegwijs te maken met nieuwe (online) tooling en volgt de trends.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je werkt graag uitvoerend, maar denkt ook mee over het grotere plaatje.
 • Je hebt minimaal een hbo-diploma en hebt bij voorkeur 1-3 jaar werkervaring in een soortgelijke rol.
 • Je bent een teamspeler die zelfstandig kan werken in een complexe omgeving.


Aanbod

 • Een hardwerkend en zeer gemotiveerd team, waarin we elkaar ondersteunen en uitdagen;
 • Een uitdagende functie met volop mogelijkheden voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling;
 • Het betreft een contract voor de duur van één jaar, met mogelijke verlenging daarna;
 • Het bruto maandsalaris op basis van een fulltime dienstverband is minimaal € 2.818 en maximaal € 3.764. Dit is in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten en gebaseerd op het universitaire functieprofiel van communicatiemedewerker 2.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, faciliteiten voor professionele en persoonlijke ontwikkeling en keuzemodel arbeidsvoorwaarden.

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

De Dienst Marketing & Communicatie (MC) zorgt door de inzet van vooruitstrevende marketing- en communicatie-instrumenten voor optimale verbinding tussen de universiteit en haar interne en externe doelgroepen. Als onderdeel van een universiteit die vorm wil geven aan de samenleving, verbindingen en individuen, richten wij ons op het bereiken van een optimale instroom in termen van kwantiteit, kwaliteit en diversiteit. We doen dit door het continu verbeteren van de merkreputatie, zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van UT. We willen UT extern profileren als een sterke aanwezigheid die grote aantrekkingskracht uitoefent op nieuw talent: van studenten en (wetenschappelijke) medewerkers tot alumni, zakenpartners en investeerders. Ons doel is eraan bij te dragen dat deze mensen deel gaan uitmaken van onze gemeenschap en belangrijke ambassadeurs worden voor onze universiteit. Als werkgever biedt de Dienst M&C werk dat ertoe doet. In een informele sfeer met duidelijke rollen en een nadruk op persoonlijke talentontwikkeling, rusten we je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en onze samenleving. Onze afdeling is verdeeld in vier teams: Marketing, Communicatie, MediaLab en Alumni & Development. Als onderdeel van een toonaangevende, ‘people-first' technische universiteit, bieden wij een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de UT. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522NB ENSCHEDE
053 489 9111