Senior Marketing Data Analist

Heb jij een passie voor data en strategie? Ben jij de specialist die data vertaalt naar strategie en collega’s voorziet van relevante inzichten waarmee beleid bepaald kan worden? Dan is de Universiteit Twente op zoek naar jou als Senior Marketing Data Analist!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
31-1-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

De marketing data analist is een keyspeler in de verdere professionalisering van de dienst MC. Door jouw kennis en kunde op het gebied van data, weet jij data te vertalen in relevante inzichten voor de werving van de (inter)nationale bachelor- en masterstudenten. Jij bent de analytics translator van de afdeling, fungeert je als sparringspartner van collega Marketeers en levert strategisch advies aan het MC managementteam en College van Bestuur en andere stakeholders ter versterking van het bereiken van onze doelstellingen op het gebied van studenteninstroom en marktaandeel.

Door jouw scherpe analyses help je de UT om studenten te volgen gedurende hun student journey en geeft daarmee collega’s inzichten ter verbetering van de journeys en marketingstrategie. Doordat je de resultaten uit de analyses weet te vertalen naar verhelderende rapportages en dashboards stimuleer je collega’s in de transitie naar data-gedreven werken en het bieden van een geweldige klantervaring.

Samen met collega’s van het digital team ben jij een voortrekker in het verder brengen van data-gedreven werken binnen Marketing & Communicatie.


Kerntaken van de senior marketing data analist zijn:

Je maakt op regelmatige én (vaak) op ad hoc basis rapportages, dashboards en verhelderende analyses, mede in samenwerking met de junior data analist en collega-marketeers. Je koppelt en integreert interne en externe data uit diverse bronnen of evaluaties en legt integrale verbanden. De data vertaal je naar concrete inzichten en strategisch advies.

Je kent de markt van hoger en wetenschappelijk onderwijs in Nederland en internationaal, analyseert de in- en uitstroom als ook de herkomst van studenten, vergelijkt instellingen met elkaar, en brengt ontwikkelingen in de tijd in kaart. Je adviseert collega-marketeers en opleidingen proactief op basis van scherpe analyses ten aanzien van doelstellingen, kpi’s, strategie en beleid. Je weet hierbij goed om te gaan met wisselende belangen en de politieke context.

Door de verschillende marktonderzoeken en tevredenheidsonderzoeken die jij initieert en  coördineert, weet je een scherp beeld te schetsen van de markt waarin we opereren en van onze doelgroepen en hun bijbehorende student journeys. Jij bepaalt de strategie voor regulier en adhoc marktonderzoek en monitort kpi’s ten aanzien van o.a. awarenesss imago en studenttevredenheid. Met deze kwalitatieve en kwantitatieve data lever jij samen met de junior data analist belangrijke input voor collega’s binnen en buiten de MC afdeling.

Je speelt een leidende rol in diverse projecten waar je collega’s en interne opdrachtgevers (M&C, College van Bestuur, faculteiten) adviseert met behulp van inzichten en scherpe analyses. In projecten ben je vaak verantwoordelijk voor het onderdeel monitoring e/o evaluatie.

Functievereisten

  • Wij zoeken een daadkrachtige professional met een afgeronde academische of hbo-opleiding op een relevant vakgebied (zoals Econometrie, (Technische) Bedrijfskunde, Marketing) en minimaal 3-5 jaar aantoonbare werkervaring in marketinganalyse.
  • Je hebt een sterk analytisch vermogen en strategisch inzicht en bent communicatief vaardig.
  • Je bent organisatie-sensitief en kunt goed samenwerken. Door jouw verbindende vermogen weet je collega’s en andere stakeholders mee te nemen in jouw analyses en bevindingen en creëer je bewustwording en inzicht.
  • Je hebt kennis van data-analyse en bewerkingsmethoden. Kennis van CRM, Microsoft Dynamics, Power BI is een pré, evenals ervaring met het meetbaar maken van klantreizen en agile werken is een pre.
  • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal (C1 niveau) uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

  • Fulltime functie voor 38 uren per week
  • Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving voor de periode van een jaar. Een voortzetting van het dienstverband behoort tot de mogelijkheden.
  • Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring conform schaal 10/11 van de cao Nederlandse Universiteiten en afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Daarnaast biedt de Universiteit Twente een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een dertiende maand, keuzemodel arbeidsvoorwaarden en Interne opleidingsmogelijkheden.

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

OVER DE AFDELING

Je wordt onderdeel van het Marketing team, waarin gedreven en betrokken collega’s elkaar uitdagen én verder helpen. De cultuur kenmerkt zich door sterke samenwerkingen, openheid, korte lijnen en inclusiviteit. We hechten waarde aan kwaliteit, vinden het belangrijk dat we oog hebben voor nieuwe ontwikkelingen en blijven leren, ook van elkaar.


OVER DE ORGANISATIE

De Dienst Marketing & Communicatie (MC) zorgt door de inzet van vooruitstrevende marketing- en communicatie-instrumenten voor optimale verbinding tussen de universiteit en haar interne en externe doelgroepen. Als onderdeel van een universiteit die vorm wil geven aan de samenleving, verbindingen en individuen, richten wij ons op het bereiken van een optimale instroom in termen van kwantiteit, kwaliteit en diversiteit. We doen dit door het continu verbeteren van de merkreputatie, zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van UT. We willen UT extern profileren als een sterke aanwezigheid die grote aantrekkingskracht uitoefent op nieuw talent: van studenten en (wetenschappelijke) medewerkers tot alumni, zakenpartners en investeerders. Ons doel is eraan bij te dragen dat deze mensen deel gaan uitmaken van onze gemeenschap en belangrijke ambassadeurs worden voor onze universiteit. Als werkgever biedt de Dienst M&C werk dat ertoe doet. In een informele sfeer met duidelijke rollen en een nadruk op persoonlijke talentontwikkeling, rusten we je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en onze samenleving. Onze afdeling is verdeeld in vier teams: Marketing, Communicatie, MediaLab en Alumni & Development. Als onderdeel van een toonaangevende, ‘people-first' technische universiteit, bieden wij een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Universiteit Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522NB ENSCHEDE
053 489 9111