MedTech R&D implementation specialist

Universiteit Twente is op zoek naar een MedTech R&D implementation specialist. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
31-8-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Het innovatie en implementatie traject van medische technologie is langdurig en kent vele uitdagingen. Dit proces willen we op verschillende onderdelen gaan versnellen samen met onze onderzoekers en partners vanuit het bedrijfsleven en de zorg. Het strategisch impuls programma Sustainable Healthcare Technology (SHT) is een universiteit breed programma en heeft als doel de impact en implementatie van het medisch technologisch onderzoek te gaan vergroten. Dit doen wij door in verschillende fasen van het innovatie en onderzoek traject gerichte ondersteuning te bieden (o.a.  technical, legal, ethical, societal readiness, HTA, business modeling, end-user involvement etc.) om innovatie en onderzoek te vergroten en ondersteunen. Je gaat werken in een dynamische omgeving bij een toonaangevend instituut in de medische technologie.


Ben je een initiatiefrijke en leergierige netwerker met affiniteit voor medische technologische innovaties, subsidie trajecten en onderzoek uitvoering. Dan ben je wellicht onze nieuwe collega.


De uitdaging

 • Gedreven door het strategische impuls programma ben je als R&D implementation specialist de linking pin tussen de wetenschappers in de verschillende faculteiten en relevante externe partijen.
 • Je gaat innovatie processen versnellen door onderzoekers in vroege fase van R&D projecten mee te nemen en te adviseren/begeleiden zodat de potentiële impact van het onderzoek vergroot word.
 • Je maakt je hard om project ideeën en project aanvragen verder te helpen, waarbij je de focus legt op de impact en implementatie van medische technologie. Je zorgt dat je samen met onderzoekers en ondersteunend personeel meer waarde uit nieuwe projecten kunt halen. Door middel van impact sessies die je met ervaringsdeskundige gaat houden, en een ontwikkelde implementatie-methodologie en bijbehorende tools, adviseer en begeleid je wetenschappers.
 • Je onderhoudt daarnaast contact met allerlei externe partijen om technologische innovaties te implementeren in de zorgpraktijk. Je stemt als het ware de vraag af met het aanbod en schakelt met partijen binnen het TechMed Centre en de universiteit die betrokken zijn bij de projecten en het strategisch impuls programma SHT.
 • In deze functie werk je met grote zelfstandigheid in teamverband. Je hebt veelvuldig overleg met de programma manager, wetenschappelijke programma leiders, collega’s binnen het TechMed Centre bureau, Novel-T, de afdeling strategic business development en wetenschappers van de verschillende faculteiten.
 • Bij nieuwe en/of toegekende projecten behoort actieve ondersteuning bij het projectmanagement en onderzoek, in samenwerking met de projectleiders, tot de mogelijkheden.
 • Actief betrokken bij training en opleiding van studenten, PhD’s en externe partijen door middel van bijvoorbeeld workshops en/of gastcolleges.

Functievereisten

 • Jij beschikt over een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur gepromoveerd.
 • Jij beschikt over aantoonbare ervaring met het (begeleiden van) en mee schrijven bij aanvragen van onderzoeksubsidies.
 • Jij hebt ervaring en affiniteit met de ontwikkeling en/of implementatie van medische- en gezondheids- technologie.
 • Jij bent een initiatiefrijke en zelfstandige collega met een helikopterview die de ontwikkelingen in het vakgebied van de medisch en gezondheid technische innovaties op de voet volgt.
 • Jij bent een netwerker en teamplayer met verbindend vermogen.
 • Jij kunt prioriteiten stellen en snel schakelen tussen de verschillende werkzaamheden.
 • Jij communiceert doeltreffend. Jij beschikt naast een het Nederlands over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Engels.

Aanbod

 • Je komt te werken in een uitdagende en boeiende werkomgeving die ruimte biedt aan jouw eigen ideeën en initiatieven.
 • De omvang van de functie bedraagt 38 uur per week. Het betreft een functie voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Salarisindicatie van € 3.557,- tot € 4.670,- afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO NU.
 • Daarnaast bieden wij minimaal 29 vakantiedagen per jaar, 8% vakantietoeslag, 8.3% eindejaarsuitkering; een uitstekende pensioenregeling, professionele en persoonlijke ontwikkelingsprogramma's.

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

De Faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS) wil een sleutelrol vervullen in het begrijpen, gezamenlijk ontwikkelen en evalueren van innovaties in de samenleving. Technologische ontwikkelingen zijn de motor van innovatie. Als een technische universiteit die mensen voorop stelt, stemmen wij ze af op menselijke behoeften en gedrag en gebruiken we social engineering om ze te integreren in de maatschappij. Ook zorgen we voor adequaat beheer op publiek en privaat niveau, en voor robuuste, inclusieve en eerlijke organisatiestructuren. Dat doen we door het ontwikkelen, delen en toepassen van hoogwaardige kennis in de Psychologie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Communicatiewetenschappen, Filosofie, Onderwijskunde en Gezondheidswetenschappen. Ons onderzoek en onderwijs in deze disciplines draait om het aangaan en oplossen van maatschappelijke uitdagingen. De onderzoeksprogramma's van BMS zijn nauw verbonden met het onderzoek van de UT-instituten Mesa+ Institute for Nanotechnology, TechMed Centre en Digital Society Institute.


Als werkgever biedt de Faculteit BMS werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Universiteit Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522NB ENSCHEDE
053 489 9111