Universitair (hoofd)docent technologie in geestelijke gezondheidszorg & online (GZ) psycholoog in (specialistische) geestelijke gezondheidszorg

Unieke combinatie-vacature bij de Universiteit Twente en Dokter Bosman

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-4-2022
Aantal uur
20
Vervaldatum
2-6-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Bij de onderzoeksgroep Psychologie, Gezondheid and Technologie (PGT) van de Universiteit Twente ontwikkelen, evalueren en implementeren we op theorie gebaseerde interventies om mentale gezondheid te beïnvloeden door middel van technologie (internet, mobiel, sensoren, games etc.).


Vanuit zowel een psychologisch als technisch perspectief werken we samen met andere wetenschappelijke disciplines, gebaseerd op Vision 2030 van de Universiteit Twente. Daarnaast richten we ons op het ontwikkelen en evalueren van interventies binnen de Positieve Psychologie die mensen in staat stellen een betrokken, betekenisvol en prettig leven te leiden, ook wanneer er sprake is van psychische klachten of chronische pijn. Belangrijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld compassie, psychologische flexibiliteit, positieve emoties en dankbaarheid. Deze principes sluiten naadloos aan bij de zorgvisie van Dokter Bosman.


Bij Dokter Bosman vinden alle behandelcontacten digitaal plaats en werken collega’s online samen. Digitalisering in de zorg is een trend en de digitale praktijk bij Dokter Bosman behoort daarbij tot de koplopers. Dokter Bosman en PGT willen graag verder samenwerken aan (technologische) innovatie binnen de GGZ en bieden een unieke vacature waarin je onderzoeks- en onderwijstaken met het werken in de geestelijke gezondheidszorg kunt combineren. Concreet zoeken we een universitair (hoofd)docent (16-24 uur) die tevens als online (gz-)psycholoog bij Dokter Bosman zal werken voor (minimaal) 16 uur per week. Het beste van beide werelden.


De uitdaging


Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in de geestelijke gezondheidszorg. Online behandeling, eHealth, mHealth, sensing en virtual reality zijn veelbelovende technieken om interventies effectiever te maken en dichter bij het dagelijkse leven van cliënten te brengen. Er ligt een uitdaging dat er een transformatie nodig is in de geestelijke gezondheidszorg; innovatieve technologieën moeten passen bij de waarden en competenties van cliënten, maar vragen ook om nieuwe competenties en nieuwe werkwijzen van professionals.


Jouw (interdisciplinaire) onderzoek zal zich richten op het ontwerpen en de implementatie van technologie om de geestelijke gezondheid en het mentale welbevinden te bevorderen. Je zal nauw samenwerken met Dokter Bosman en andere GGZ-instellingen, beroeps- en cliëntenorganisaties. Daarnaast behoren het aanvragen van onderzoek beurzen, het publiceren in peer-reviewed tijdschriften en het begeleiden van promoties tevens tot jouw werkzaamheden. Als docent draag je bij aan modules in de Bachelor Psychologie en aan vakken in de Master Positieve Klinische Psychologie en Technologie. Verder begeleid je bachelor- en masterscripties die je kunt focussen op jouw onderzoeksthema's.


Het onderzoek en onderwijs combineer je met het behandelen van volwassenen met diverse milde psychische klachten, zoals angstklachten, stemmingsproblematiek en milde emotie-regulatieproblemen of ondersteuning bij het leren omgaan met ASS of ADHD. De behandeling richt je in binnen de zorgvisie van Dokter Bosman, waarin principes uit de positieve gezondheid een centrale rol spelen en waarbij het gaat om het kunnen omgaan met de sociale, lichamelijke en mentale uitdagingen van het leven, zodat je er zelf invloed op hebt. Als (regie)behandelaar werk je nauw samen met collega behandelaren (regie- of uitvoerend) door samen digitale intake- en evaluatiegesprekken te voeren. Je draagt zorg voor heldere, concrete en meetbare behandeldoelen en evalueert deze volgens de principes van Positieve Gezondheid. Vanuit je eigen ervaring als gediplomeerd (gezondheidszorg)psycholoog die werkt met technologie in de dagelijkse praktijk, draag je vervolgens weer bij aan onderwijs en onderzoek in dit boeiende nieuwe vakgebied. Een wisselwerking die deze vacature uniek maakt!

Functievereisten

  • Je bent gepromoveerd in de (klinische) psychologie;
  • Je bent afgestudeerd als psycholoog, een BIG registratie als gz-psycholoog of klinisch psycholoog/psychotherapeut heeft de voorkeur;
  • Je hebt ervaring in het ontwikkelen en onderzoeken van innovatieve technologie binnen de geestelijke gezondheidszorg;
  • Je hebt ervaring met het begeleiden van promovendi en bent in staat om een onderzoekslijn tot bloei te brengen;
  • Je hebt ervaring met het verzorgen van onderwijs, en bij voorkeur in het bezit van een BKO-kwalificatie of de bereidheid deze te behalen;
  • Je hebt veelvuldig gepubliceerd in peer-reviewed internationale tijdschriften;
  • Je bent een ondernemende persoonlijkheid die de cliënt centraal zet in de behandeling;
  • Je gelooft in de digitalisering binnen de GGZ en bent bekend met het werken binnen een digitale omgeving;
  • Je beschikt over creativiteit, probleemoplossend vermogen en kunt goed samenwerken;
  • Je hebt excellente communicatieve vaardigheden en beheerst de Engelse taal vloeiend.

Aanbod

Het betreft een arbeidsovereenkomst bij de Universiteit Twente (16-24 uur) én bij Dokter Bosman (16-24 uur). De Universiteit Twente biedt een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met de intentie om deze om te zetten naar vast. Het startsalaris is afhankelijk van jouw ervaring en varieert van € 3.821,- tot € 5.943,- bruto per maand (conform de CAO Nederlandse Universiteiten) op basis van het functieprofiel Universitair Docent. Dokter Bosman biedt een salaris conform CAO GGZ schaal 65 op basis van functieprofiel online (gz-)psycholoog. Binnen beide organisaties kun je rekenen op enthousiaste, bevlogen collega’s, gericht op samenwerking. Bij Dokter Bosman zal je online werken en behandelen vanuit huis; je bepaalt zelf je werktijden. Binnen de Universiteit Twente heb je de mogelijkheid tot hybride werken.


Daarnaast bieden beide organisaties aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaar- en vakantie-uitkering, een uitstekende pensioenregeling en ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

De Faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS) wil een sleutelrol vervullen in het begrijpen, gezamenlijk ontwikkelen en evalueren van innovaties in de samenleving. Technologische ontwikkelingen zijn de motor van innovatie. Als een technische universiteit die mensen voorop stelt, stemmen wij ze af op menselijke behoeften en gedrag en gebruiken we social engineering om ze te integreren in de maatschappij. Ook zorgen we voor adequaat beheer op publiek en privaat niveau, en voor robuuste, inclusieve en eerlijke organisatiestructuren. Dat doen we door het ontwikkelen, delen en toepassen van hoogwaardige kennis in de Psychologie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Communicatiewetenschappen, Filosofie, Onderwijskunde en Gezondheidswetenschappen. Ons onderzoek en onderwijs in deze disciplines draait om het aangaan en oplossen van maatschappelijke uitdagingen. De onderzoeksprogramma's van BMS zijn nauw verbonden met het onderzoek van de UT-instituten Mesa+ Institute for Nanotechnology, TechMed Centre en Digital Society Institute.


Als werkgever biedt de Faculteit BMS werk dat ertoe doet. Wij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor onze samenleving. Je wordt bij ons deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. We bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaard.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Universiteit Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522 NB ENSCHEDE
053 - 4899 111