Specialist Videodienstverlening

De vraag naar video oplossingen ter ondersteuning van onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering neemt al jaren toe. Door de Coronacrisis is de behoefte aan goede video oplossingen essentieel geworden.


Nu op veel plekken in een basisbehoefte is voorzien, ontstaat een toename in meer diverse vragen en oplossingen t.a.v. video voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Onderwerpen als digitalisering van het onderwijs, hybride werken, digitale conferenties en grote online meetings zoals de opening en sluiting van het academisch jaar zijn daar voorbeelden van.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-10-2021
Aantal uur
36
Vervaldatum
24-10-2021
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je maakt deel uit van het Videoteam van de UT van waaruit je een belangrijke inhoudelijke bijdrage levert aan het verder inrichten van de videodiensten voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Je komt te werken in een innovatieve en klantgerichte organisatie waar de lat hoog ligt. Je werkt samen met je gemotiveerde teamleden aan unieke producten, waarbij je jezelf volop kunt ontwikkelen.


Als Video Specialist ben je op de hoogte van zowel standaard producten zoals Teams en Zoom, maar ook bekend met de nieuwste ontwikkelingen op gebied van NLE en MAM. Inhoudelijk adviseer je docenten, onderzoekers en andere UT medewerkers over de best passende oplossingen en help je mee bij de inrichting en het beheer. Je treedt op als adviseur of regisseur van videoproducties. Daarnaast beschik je over video-editing kwaliteiten van de Adobe Creative Suite en ben je bekend met en/of vaardig met Production & Streaming Software.

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO-niveau;
 • Je hebt aantoonbare professionele werkervaring met videotechnologie en oog voor innovaties in dit werkveld, maar je laat je niet uitsluitend leiden door de techniek;
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar aantoonbare professionele werkervaring op het gebied van meercamera registratie en/of ENG-werk;
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar aantoonbare professionele werkervaring met het technisch verzorgen en streamen van live events;
 • Je beschikt over aantoonbare professionele werkervaring op het gebied van editing en publiceren van videobestanden;
 • Je hebt een ondernemende en experimenterende mindset;
 • Je bezit uitstekende communicatieve- en sociale vaardigheden en ben klantgericht;
 • Je zorgt voor het creëren van draagvlak door op de juiste manier in te spelen op de vraag van de “klant” en vervolgens ook snel te kunnen leveren;
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels

Aanbod

 • Een warm welkom van enthousiaste en betrokken videospecialisten die gedreven zijn om de videodiensten zo goed mogelijk te verzorgen en uit te bouwen;
 • Een afwisselende baan in een multiculturele omgeving met internationale contacten;
 • Een bruisende, groene campus met ruimte voor ontspanning door gratis te sporten of een lunchwandeling te maken en daarnaast voldoende eetgelegenheden.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse (38 uur) basis maximaal € 4474,- bruto per maand (schaal 10). We bieden een fulltime dienstverband voor 1 jaar met een proeftijd van 2 maanden, met de intentie tot een vast dienstverband. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele invulling van de werktijden en een keuzemodel arbeidsvoorwaarden.

Bedrijfsprofiel Universiteit Twente

De Dienst Library IT Support & Archive (LISA) een breed palet van bibliotheek-, IT- en archiefdiensten voor 3.300 medewerkers en meer dan 10.000 studenten aan de Universiteit Twente. Door verschillende disciplines te combineren kunnen zij betere, efficiëntere diensten leveren aan alle mensen binnen de universiteit die zich bezighouden met onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. Hiermee helpen zij UT om als ‘people-first' technische universiteit bij te dragen aan een eerlijke, duurzame en digitale samenleving.


Als werkgever biedt LISA werk dat ertoe doet. Zij rusten je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en voor de samenleving. Je wordt bij hun deel van een toonaangevende technische universiteit met toenemende, positieve maatschappelijke impact. Ze bieden een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin ze je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via de flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Universiteit Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerlolaan 5
7522 NB ENSCHEDE
053 - 4899 111