Junior beleidsadviseur economie en verbonden partijen

Als junior beleidsmedewerker krijg je volop de ruimte om je te ontwikkelen. Ga aan de slag in deze nieuwe functie op het gebied van economie, energietransitie en relatiemanagement binnen de overheid. Een afwisselende functie waarmee  je een bijdrage levert aan de brede welvaart in Overijssel. Klinkt dit goed? Lees dan snel verder want Twentse Kracht is op zoek naar een Junior beleidsadviseur economie en verbonden partijen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
2-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
17-4-2023
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Jouw uitdaging

Als  junior beleidsmedewerker economie en verbonden partijen ga je zowel voor het Team Economie als  het Expertisecentrum Verbonden Partijen aan de slag.


Voor het team Economie ga jij je vooral richten op tactisch en uitvoerend werk binnen een breed speelveld van ondernemers, overheden en kennisinstellingen). Hierbij kun je denken aan:


 • Afwikkeling van informatieverzoeken op grond van de Wet open overheid (Woo).
 • Diverse werkzaamheden in het kader van de Regiodeals. In Regio Deals werken regionale partijen en het Rijk samen als partners om de brede welvaart te vergroten. Dit gaat over de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers in Nederland.
 • Ondersteuning bij het opstellen van aanvragen voor het Nationaal Groeifonds. Het Nationaal Groeifonds is een investeringsfonds van de Nederlandse overheid met als doel het duurzame verdienvermogen van Nederland te versterken. 
 • Ondersteunende secretariële werkzaamheden in het kader van de strategische economische agenda voor Oost-Nederland: Th!nk East.


Het Expertisecentrum Verbonden Partijen van de provincie Overijssel richt zich op het beleid van de provincie ten aanzien van deze deelnemingen en fondsen.

Jij gaat werkzaamheden uitvoeren voor de accounts OostNL, Innovatiefonds Overijssel (IFO) en het Energiefonds Overijssel (EFO). Bij de werkzaamheden werk je nauw samen met de collega’s van het Expertisecentrum.


Onderdelen van je werkzaamheden zijn:


 • ondersteuning en integrale advisering van gedeputeerde staten op het gebied van verbonden partijen;
 • ondersteunen bij het onderhouden van contacten met de hierboven genoemde partijen, waaronder directeuren, leden Raad van Commissarissen, fonds- en investmentmanagers;
 • voorbereiden van (aandeelhouders) bijeenkomsten van de genoemde partijen;
 • ondersteunen en adviseren van de Adviescommissie EFO in de rol van secretaris, waaronder het voorbereiden van de vergaderingen, de verslaglegging en het opstellen van de adviezen.

Functievereisten

In deze veelzijdige functie werk je veel samen met diverse collega’s binnen verschillende teams. Jij kunt dan ook snel schakelen en denkt graag mee over verschillende oplossingsrichtingen. Je overlegt veel met strategisch adviseurs en gaat vervolgens zelfstandig aan de slag. Door jouw vermogen om te verbinden weet je de belangen over en weer goed te duiden, met oog voor de relatie. Je overziet het grotere geheel en als je denkt dat zaken anders of beter kunnen worden aangepakt dan ga je er voor.  Binnen dit brede speelveld valt genoeg te leren en is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.


Daarnaast heb je:


 • een afgerond wo diploma, bij voorkeur op het gebied van bedrijfseconomie, bedrijfskunde of bestuurskunde;
 • interesse in het bredere speelveld van de overheid;
 • een goede dosis lef en humor!

Aanbod

 • een salaris van minimaal €3.385,60 en maximaal €4.778,94 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring; 
 • een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22,37% van je jaarsalaris. Hierin is o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 100% loondoorbetaling bij ouderschapsverlof in het eerste geboortejaar en diversiteitsverlof waardoor jij je eigen feestdag kunt kiezen;
 • een Persoonlijk Ontwikkelbudget van €5.000,-  per 5 jaar, waardoor je tal van mogelijkheden hebt om cursussen en opleidingen te volgen;
 • een dienstverband voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het provinciale economische beleid bestaat de mogelijkheid tot  verlenging; 
 • we hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar we hybride werken. Om ook je thuiswerkplek goed in te richten kennen wij een regeling voor thuiswerkmiddelen. 

Bedrijfsprofiel

Het team maakt deel uit van de afdeling Economie en Cultuur, één van de acht afdelingen binnen de provincie Overijssel. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het economische en culturele beleid. Enkele voorbeelden van belangrijke thema’s zijn energie, innovatie, het sociaal-cultureel vestigingsklimaat en de arbeidsmarkt. Er is een intensieve samenwerking met inwoners, bedrijven, andere overheden en verschillende belangengroepen, waarbij wordt ingespeeld op initiatieven die aansluiten bij de provinciale ambities.


Het Expertisecentrum Verbonden Partijen bestaat uit 7 medewerkers en valt onder de afdeling economie en cultuur maar werkt voor de hele provincie Overijssel. Dit team van bevlogen medewerkers heeft samenwerking hoog in het vaandel staan. Binnen het Expertisecentrum is specialistische kennis aanwezig op het gebied van de meer complexe samenwerkingsvormen (zoals in Overijsselse fondsen), waarin zeggenschap en sturing vanuit de provincie van belang zijn. We verwachten niet direct van jou dat je specialist bent op dit gebied maar wel dat je het leuk vindt om jouw bijdrage te leveren aan dit gedreven, maar vooral sociale team.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Twentse Kracht. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!